Samsung oferă actualizări regulate smartphone-urilor Galaxy, printre altele, pentru rezolva probleme de securitate și a stabiliza sistemul. În prezent, Samsung distribuie patch-ul de securitate pe luna mai pentru smartphone-urile sale Galaxy. Actualizarea Android rezolvă mai multe vulnerabilități de securitate. Pentru Galaxy Note 8, actualizarea este deja disponibilă, vor mai urma și alte telefoane în perioada următoare.

În fiecare lună, Google lansează noi actualizări de securitate pentru sistemul de operare Android. Prin aceste actualizări Samsung rezolvă problemele de securitate apărute în luna precedentă. Aceste actualizări vin de la Google dar, de asemenea, Samsung și le adaptează pentru propriile sale dispozitive Galaxy.

Cu patch-ul de securitate din luna mai se rezolvă 30 de vulnerabilități

Actualizările apar de obicei în primul rând pentru modelele de top, dar și multe dispozitive mai vechi primesc în continuare actualizări. Samsung a anunțat deja conținutul detaliat al actualizării din luna mai. Actualizările rezolvă mai multe vulnerabilități în sistemul de operare Android, dintre care opt sunt critice, douăzeci mari și două moderate.

Pentru ca dispozitivul dvs. să nu mai fie afectat de aceste vulnerabilități, trebuie să instalați actualizările oferite în timp util. Instalarea este de obicei prin OTA, fără a fi necesară conectarea smartphone-ului la un computer. O notă informează utilizatorii despre disponibilitatea actualizărilor de securitate. Alternativ, este posibil ca setările sistemului să verifice manual actualizările. De asemenea, rețineți că actualizările Samsung nu sunt lansate în mai multe rânduri, conform site-ului Chip.de. Totuși este posibil ca actualizarea să fie disponibilă mai târziu la unele telefoane.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]OTA – over-the-air, se referă la diferite metode de distribuire a software-ului nou și la setările de configurare. O caracteristică importantă a OTA este faptul că o singură locație centrală poate trimite o actualizare pentru toți utilizatorii, care nu pot să refuze sau să modifice această actualizare. Ea se aplică imediat pentru toată lumea.[/vc_message]

Pentru a evita expunerea la riscuri inutile de securitate, este logic să instalați actualizările de securitate disponibile imediat după lansare. Funcțiile noi nu includ de obicei aceste actualizări. Pe pagina sa de suport Samsung informează despre smartphone-urile care primesc în mod regulat actualizări de securitate.

Actualizările lunare apar pentru mai multe modele

Aveți aici telefoanele care beneficiază lunar de actualizări de securitate:

Alte dispozitive primesc o actualizare de securitate o dată pe trimestru, inclusiv Galaxy A3 (2017), Galaxy A7 (2017), diverse modele Galaxy A6 și Galaxy J. În plus, în trecut, Samsung a spus că va putea, de asemenea, să lanseze actualizări în cazuri critice, cel puțin pentru unele modele populare cum ar fi Samsung Galaxy S6.