Actualizarea Android 14 și One UI 6.0 lansată pentru Galaxy A13 5G

250
Actualizarea Android 14 Galaxy A13 5G
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung nu se oprește din cursa de a actualiza toate dispozitivele compatibile la Android 14 cât mai curând posibil. Acum noua versiune a sistemului de operare Android 14 și interfața One UI 6.0 ajunge la Samsung Galaxy A13 5G. Noua actualizare a fost lansată cu numărul de firmware A136BXXU5DWK7 și aduce și patch-ul de securitate din decembrie 2023.

One UI 6.0 bazată pe Android 14 a fost lansată oficial pe 10 august 2023 pentru Galaxy S23 și Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra. Apoi actualizarea a fost lansată apoi treptat pe tot mai multe telefoane și tablete compatibile, potrivit Universosamsung. În acest ritm, chiar dacă nu era planificat, ne așteptăm ca Android 14 să fie disponibil pentru toate dispozitivele compatibile până la sfârșitul anului 2023.

Posesorii de Samsung Galaxy A13 5G vor trebui să descarce un pachet de aproximativ 1,4 GB pentru a instala actualizarea pe smartphone-ul lor. Este o lansare inițială, așa că poate dura câteva ore sau zile pentru a ajunge la toate modelele. Momentan actualizarea a fost lansată în mai multe țări din Europa, inclusiv în România.

Cu Android 14 și interfața Samsung One UI 6.0 sunt actualizate mai multe aplicații stoc Samsung la cea mai recentă versiune disponibilă. Samsung Notes, Samsung Kids, Samsung Notes, Internet, Health, SmartThings, Samsung Members și multe altele primesc multe funcții noi pentru confortul utilizatorilor.

Samsung Kids este o aplicație care permite utilizatorilor să monitorizeze utilizarea de către copii a dispozitivelor Samsung. Samsung Kids este disponibil numai pe telefoanele și tabletele Samsung Galaxy cu minim Android 9 Pie.

One UI 6.0 include o serie de noi modificări și îmbunătățiri, inclusiv:

  • Un nou Material You design, care permite utilizatorilor să personalizeze aspectul telefonului lor cu culori și teme personalizate.
  • Un ecran de blocare care arată informații importante dintr-o privire, cum ar fi ora, vremea și notificările.
  • O bară de notificare reproiectată mai ușor de utilizat și un ecran de pornire mai personalizabil.
  • O nouă setare de confidențialitate care oferă mai mult control asupra datelor partajate cu aplicațiile.
  • Un nou player media, emoji-uri noi, noi setări pentru baterie și multe altele.

Veți primi notificarea OTA pe dispozitiv după ce actualizarea va deveni disponibilă pentru Galaxy A13 5G. În același timp puteți verifica manual dacă există o nouă actualizare disponibilă. Mergeți la Setări -> Despre dispozitiv -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.