Actualizarea din august lansată pentru seriile Galaxy S22, Galaxy S21 și S20

267
Actualizarea din august Galaxy S22, Galaxy S21 si S20
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung este pe val astăzi. Nu numai că a lansat patch-ul de securitate Android din august 2022 din timp, dar a și lansat actualizarea pentru o grămadă de dispozitive. Serile Galaxy S22, Galaxy S21 și Galaxy S20 primesc toate actualizarea de securitate de luna viitoare. În prezent, actualizarea din august este limitată la anumite regiuni, dar în scurt  timp va fi disponibilă la nivel global.

În momentul scrierii acestui articol, Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra primesc SMR (Security Maintenance Release) din august în Europa. Lansată cu versiunea de firmware S90*BXXU2AVG6, actualizarea din august este disponibilă și în Rusia și regiunea caucaziană, potrivit AndroidHeadlines. Utilizatorii din alte regiuni, inclusiv SUA, se pot aștepta să primească cea mai recentă versiune de securitate în zilele următoare.

Jurnalul oficial de modificări menționează îmbunătățiri ale stabilității împreună cu remediile de securitate de luna viitoare. Din păcate, mai este ceva timp până când compania publică buletinul de securitate din august. Deci nu putem confirma încă ce conține actualizarea de securitate din august. Ca de obicei, vor exista remedieri pentru câteva zeci de vulnerabilități, inclusiv unele exclusiv Galaxy. Dar va trebui să așteptăm lansarea oficială pentru detalii precum natura și gravitatea acestora.

Seriile Galaxy S22, S21 și S20 primesc actualizarea din august

Între timp, toate aceste remedieri de securitate sunt deja implementate și pe Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Actualizarea pentru flagship-urile Samsung din 2021 este în prezent disponibilă numai pentru utilizatorii din Germania. Vine cu versiunea de firmware G99*BXXU5CVGB. Lansarea ar trebui să se extindă în restul Europei în zilele următoare, înainte de a se extinde în cele din urmă la nivel global. Probabil că aceste telefoane vor primi și unele îmbunătățiri ale stabilității. Seria Galaxy S21 poate înregistra videoclipuri HDR10+ și poate suporta HEIF.

HEIF – High Efficiency Image File Format sau Format de fișier imagine de înaltă eficiență. Este un format tip container pentru stocarea imaginilor digitale individuale și secvențe de imagini. Apple a fost primul care a adoptat acest format în 2017 cu iOS 11.

Actualizarea din august este disponibil și pentru seria Galaxy S20. Samsung lansează noua actualizare de securitate atât pentru modelele LTE, cât și pentru 5G ale navelor sale emblematice din 2020, cu versiunile de firmware G98*BXXUEFVG5 și, respectiv, G98*FXXUEFVG5. Încă o dată, lansarea este limitată la Germania, dar o lansare mai largă ar trebui să apară în orice moment. Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra pot primi, de asemenea, unele optimizări de stabilitate cu această actualizare. Din păcate, nu avem jurnalul de modificări la îndemână pentru a confirma asta.

Cu toate acestea, dacă utilizați oricare dintre ultimele trei generații de produse emblematice ale seriei Galaxy S ale Samsung, cea mai recentă actualizare din august ar trebui să vă fie disponibilă în curând, dacă nu a făcut-o deja. Atenție la o notificare despre lansarea OTA (over the air) în zilele următoare. De asemenea, puteți verifica manual actualizările din aplicația Setări.