Galaxy S22, S22+ și Galaxy S22 Ultra: sfaturi pentru ecranul de pornire

984
Galaxy S22 si Galaxy S22 Ultra sfaturi pentru ecranul de pornire
Sursa Foto: via bnnbloomberg.ca

Noua serie emblematică Samsung lansată la începutul anului se dovedește foarte atractivă pe toate piețele globale. Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra se vând foarte bine pe toate piețele. În special modelul Ultra este, până în acest moment, cel mai bine vândut din serie, în ciuda prețului său mai mare.

O posibilă explicație a acestei cereri mari de pe piață sunt caracteristicile acestui model și nu în ultimul rând percepția fanilor Galaxy Note că acesta este urmașul seriei Note. Designul mai pătrățos, diagonala mare și nu în ultimul rând S Pen-ul sunt principalele atracții pentru fanii seriei Samsung Galaxy Note.

Sfaturi pentru ecranul de pornire la Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra

Am mai avut anterior articole cu sfaturi pentru seria Samsung Galaxy S22. Am scris despre sfaturi și trucuri pentru noile telefoane din seria Galaxy S22, sfaturi despre camere sau despre cum să măriți durata de viață a bateriei pe seria Galaxy S22. Acum, prin intermediul PocketLint, aveți mai jos sfaturi pentru ecranul de pornire la Samsung Galaxy S22, S22+ și Galaxy S22 Ultra.

Activați navigarea prin gesturi. Spre deosebire de aproape orice alt telefon Android din 2022, seria Galaxy S22 este încarcată cu trei taste soft pentru navigare. Dacă doriți să comutați la gesturi, glisați în jos de sus, deschideți Setări (acea rotiță din dreapta sus) -> Afișaj -> Bara de navigare. Da, este un loc ciudat să apară. De aici aveți opțiunea de a schimba ordinea butoanelor sau de a selecta „Gesturi de glisare” în schimb.

Samsung Galaxy Note (2011) a avut și câteva gesturi standard pe care le înțelegea. Când scuturați telefonul, acesta caută automat dispozitivele Bluetooth din apropiere. Dacă se punea palma pe ecran se oprea sunetul și redarea conținutului media.

Personalizați butoanele de navigare. Dacă rămâneți cu comenzile de navigare de pe ecran, puteți personaliza comanda. Deci accesați Setări -> Afișaj -> Bara de navigare și puteți schimba ordinea butoanelor, astfel încât butonul înapoi să fie pe partea opusă.

Editați ecranul de pornire. O apăsare lungă pe imaginea de fundal de pe orice ecran de pornire vă permite să editați imaginea de fundal și stilul, temele, widget-urile și să accesați setări suplimentare. Această zonă vă va permite, de asemenea, să adăugați ecrane (glisați către o pagină nouă și apăsați gigantul „+” într-un cerc) sau să ștergeți ecrane complete (apăsați pictograma coș de gunoi în sus, ceea ce vă va cere să confirmați eliminarea ecranului).

Material You și Google Discover

Utilizați Material You. Adăugând opțiuni de personalizare la un nivel nativ Android 12, țineți apăsat pe ecranul de pornire pentru a deschide opțiunile. Apoi atingeți Tapet și stil. În această secțiune – în afară de schimbarea imaginilor de fundal din cele implicite, inclusiv a opțiunilor animate „video” – veți vedea opțiunea pentru paleta de culori – Color Palette (care apare automat și după selectarea unui nou tapet). Acest lucru vă va permite să personalizați culorile interfeței cu utilizatorul în funcție de imaginea de fundal. Există, de asemenea, opțiunea de a aplica acest lucru pictogramelor. Dar, acesta se aplică numai aplicațiilor native Samsung sau fundalurilor de foldere.

Obțineți mai multe pe ecranul dvs. de pornire. Puteți modifica dimensiunea grilei ecranului pe care se află comenzile rapide și widget-urile, în funcție de cât de aglomerat doriți să fie ecranul de pornire. Apăsați lung pe ecranul de pornire, apoi selectați „Setări” în dreapta jos. Alternativ, glisați în jos din partea de sus a ecranului, selectați butonul de setări, apoi „Ecranul de pornire”. Există opțiuni pentru 4×5, 4×6, 5×5 sau 5×6 care pot fi aplicate separat la grila ecranului de pornire și la grila ecranului aplicației, în timp ce Grila Folder oferă fie 3×4, fie 4×4 pentru acele aplicații deținute în aranjamentele de foldere.

Cum să accesați Google Discover. Glisați pur și simplu de la stânga la dreapta pe ecranul de pornire. Dacă preferați opțiunea alternativă a Samsung, apăsați lung pe ecranul de pornire și glisați spre dreapta pentru a accesa pagina din stânga. Aici veți vedea opțiunea dintre Google Discover sau Samsung Free sau apăsați btonul de comutare sus și dezactivați complet pagina.

Redimensionați widget-urile și bara de stare la Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra

Redimensionați widget-urile. Pentru a accesa widget-uri, apăsați lung pe ecranul de pornire și selectați „Widget-uri”. Va trebui să plasați un widget pe pagina de pornire sau pe paginile ulterioare înainte de a le putea face ajustări. Odată ce orice widget este plasat, pur și simplu apăsați și mențineți apăsat widgetul în sine, care va desena un chenar în jurul lui complet cu patru „puncte de tragere” circulare. Trageți-le în parametrii disponibili pentru a modifica dimensiunea. Doriți să ștergeți un widget pe Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra? Țineți apăsat, o fereastră plutitoare va apărea cu informații și un coș de gunoi cu „Eliminați” dedesubt.

Personalizați bara de stare. Acestea sunt informațiile care se află în partea de sus a ecranului. Accesați Setări -> Notificări și puteți selecta între opțiunile de vizualizare „Scurtă” și „Detaliată”. Puteți deschide „Aplicații incluse” și puteți adăuga/elimina aplicațiile care pot fi afișate în notificări și pentru fiecare aplicație individual.

Modificați valoarea notificărilor sau dezactivați notificările. În secțiunea de notificări (acces conform descrierii de mai sus) puteți selecta „Setări avansate” pentru a prezenta opțiuni suplimentare. De aici vă puteți limita la trei pictograme de notificare, doar un număr de notificări sau puteți alege să nu vedeți niciuna sau toate – alegerea vă aparține.

Afișați bateria în procente. Doriți să vedeți mai mult decât o reprezentare vizuală a duratei de viață a bateriei? Puteți comuta un contor procentual, care apare în partea laterală a simbolului bateriei în bara de stare. Accesați Setări -> Notificări -> Setări avansate și apăsați butonul „Afișați procentul bateriei”.

Creați un folder nou, schimbați culoarea și numele unui folder

Permiteți paginii dvs. de pornire să funcționeze în mod peisaj. Această opțiune va permite ecranului de pornire și barei de aplicații, setărilor etc. să se afișeze în orientare peisaj. Este dezactivat în mod implicit, dar îl puteți activa în Setări -> Setări ecran de pornire -> selectați comutatorul „Rotire în modul peisaj”. Acest lucru este diferit de comenzile rapide „butoane” din umbra notificărilor de glisare în jos, unde opțiunea „Portret”/„Rotire automată” va permite doar anumitor aplicații să se rotească între orientări, nu setări și altele asemenea.

Creați un folder. Pur și simplu trageți o aplicație peste alta pe orice pagină de ecran de pornire și va fi creat un dosar. Pentru a elimina o aplicație dintr-un dosar, deschideți folderul și apăsați lung pe o aplicație și veți primi un meniu pop-up care vă permite să o eliminați sau să o dezinstalați. Pentru a adăuga mai multe aplicații, fie trageți-le în dosar, fie apăsați butonul „+” din dosar pentru a adăuga aplicații în care puteți selecta mai multe din lista dvs.

Schimbați culoarea sau numele unui folder. Deschideți un folder și introduceți numele dorit în partea de sus. Dacă nu doriți un nume, lăsați-l necompletat și nu se va afișa nimic. Pentru a schimba culoarea de fundal a folderului – și puteți face acest lucru individual pentru fiecare folder. Atingeți punctul din colțul din dreapta și selectați o nouă culoare, inclusiv opțiuni complet personalizate.

Ștergerea unui dosar și ascunderea aplicațiilor

Ștergeți un dosar. Dacă nu mai doriți un dosar, țineți apăsat și apoi apăsați pictograma coș de gunoi. Dosarul și comenzile rapide ale aplicației vor dispărea, dar nu dezinstalează aplicațiile menționate, ci doar ordonează lucrurile la cererea dvs.

Închideți toate aplicațiile. Când atingeți butonul de aplicații recente (tasta soft sau printr-o glisare lentă de jos la mijloc în sus dacă utilizați gesturi), veți primi miniaturi ale paginilor recente ale aplicației. Puteți să le îndepărtați individual sau să apăsați butonul „Închideți tot” de mai jos. Rețineți, totuși, că glisarea unei aplicații pentru a închide nu o împiedică să ruleze în fundal. Vedeți articolul cu sfaturi pentru baterie despre cum să controlați acest lucru!

Ascundeți aplicațiile. Nu doriți ca o aplicație să apară pe ecranul de pornire sau în căutare? O poți ascunde. Apăsați lung pe ecranul de pornire, deschideți setările, selectați „Ascunde aplicațiile” și selectați-le pe cele pe care nu doriți să le apară, înainte de a apăsa „Terminat”. Avertisment: căutarea va subaprecia în continuare accesul la setările aplicației în unele cazuri.