Actualizarea de securitate din decembrie lansată pentru seria Galaxy S20

128
Seria Galaxy S20 actualizarea din decembrie
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a început să lanseze corecția de securitate Android din decembrie 2022 pe dispozitivele sale Galaxy. Compania a lansat cea mai recentă actualizare lunară de securitate pentru început la telefoanele din seria Galaxy S20. Ca de obicei alte dispozitive Galaxy eligibile vor primi noul SMR (Security Maintenance Release) în zilele următoare. Actualizarea din decembrie nu aduce noi funcții pe telefoanele din această serie.

Actualizarea din decembrie se lansează pe Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra în Europa, potrivit AndroidHeadlines. Versiunea de firmware cu noua actualizare are versiunea de firmware G98*BXXSFGVK7. Asteriscul din versiune înlocuiește numărul de model aferent fiecărui telefon în parte. Lansarea este live în aproape toate țările europene, inclusiv în România. Samsung ar trebui să extindă actualizarea la nivel global în zilele următoare. Deoarece compania a introdus recent actualizarea Android 13 pe seria Galaxy S20, nu veți primi nicio funcție nouă acum. Cea mai recentă versiune de software pentru trioul Galaxy S20 se referă la remedierea vulnerabilităților.

Seria Galaxy S20 primește actualizarea din decembrie 2022

Există totuși o mulțime de remedieri despre care să vorbim. Samsung a detaliat conținutul SMR din decembrie și putem vedea că acesta corectează aproximativ 80 de vulnerabilități. Marea majoritate a acestor defecte au fost descoperite în sistemul de operare Android. Google a detaliat cinci corecții critice de vulnerabilitate luna aceasta. Cea mai gravă dintre aceste defecte ar putea duce la execuția de cod de la distanță, fără privilegii de execuție suplimentare necesare. Cel mai recent SMR menționează, de asemenea, până la 60 de probleme de mare gravitate, dintre care unele au permis dezvăluirea informațiilor locale.

Aceste defecte afectează întregul ecosistem Android, deși unele dintre acestea există doar în dispozitivele care folosesc o anumită componentă. Apropo de asta, Samsung a corectat și 13 probleme specifice dispozitivelor Galaxy. Denumite articole Samsung Vulnerabilities and Exposures, aceste defecte nu există în produsele Android de la alte mărci. Câteva vulnerabilități corectate luna aceasta au fost probleme cauzate de autentificarea și autorizarea necorespunzătoare în banda de bază Exynos. Ele au permis unui hacker să dezactiveze criptarea traficului de rețea și informații sensibile, cum ar fi IMEI, de pe dispozitivul unei victime.

International Mobile Equipment Identity (IMEI). Acest cod identifică în mod unic dispozitivul în întreaga lume și este transmis de dispozitiv în rețea atunci când este conectat la acesta. IMEI-ul permite funcții precum blocarea  dispozitivelor în caz de furt.

Samsung abia începe cu lansarea SMR în decembrie. Compania va lansa în curând cel mai recent patch de securitate pentru o serie de alte dispozitive Galaxy, cum ar fi seria Galaxy S22 și Galaxy Z Fold 4. Versiunile de securitate se pot pierde în marea actualizărilor Android 13, dar încercăm că vă ținem la curent cu toate aceste lansări.