Actualizarea lui Galaxy M20 cu Android 10 lansată în Europa

886
Sursa Foto: SamMobile.com

În ultimul timp a fost o surpriză plăcută modul în care Samsung a trecut la testarea telefoanelor sale cu Android 10 beta. Și nu numai atât, a trecut repede și la actualizările cu acest nou sistem de operare. Actualizarea prima dată a telefoanelor emblematice era ceva normal. Dar, o altă surpriză vine de la actualizarea în timp record la Android 10 a două dintre telefoanele Samsung bugetare, Galaxy M20 și M30.

În mod obișnuit, companiile producătoare acordă prioritate actualizărilor dispozitivelor noi și premium, înaintea dispozitivelor mai vechi și la nivel de intrare atunci când vine vorba de lansarea actualizărilor software. Și nici Samsung nu a procedat altfel până acum.

În India, Samsung Galaxy M20 și Galaxy M30 au fost actualizate la Android 10 și One UI 2.0 înainte de Galaxy Note 10. Aceste două smartphone-uri Samsung au avut mare trecere în India și sunt foarte apreciate. Iar motivul actualizării lor la Android 10 și One UI 2.0 este tocamai această popularitate. Acum, gigantul high-tech a adus cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru Samsung Galaxy M20 și în Europa.

Actualizarea lui Galaxy M20 cu Android 10 lansată în Grecia și Germania

Din păcate, actualizarea nu aduce chiar tot ceea ce Samsung are de oferit cu One UI 2.0, conform SamMobile. Poate din acest motiv Samsung numește actualizarea pentru Galaxy M20 și Galaxy M30 ca „One UI Core 2 upgrade”. Caracteristici precum înregistratorul de ecran încorporat nu au venit cu noul upgrade. Dar actualizarea include toate celelalte îmbunătățiri pentru interfața de utilizator ce au venit cu Samsung One UI 2.0 și, de asemenea, funcțiile care fac parte integrantă din Android 10. Printre acestea se află gesturile de navigare Google, controale de confidențialitate și locație mai bună, îmbunătățirea Digital Wellbeing cu modul Focus și multe altele.

Digital Wellbeing – bunăstarea digitală este un termen folosit de profesioniștii din domeniul sănătății pentru a descrie modul în care oamenii interacționează cu tehnologia pentru o sănătate fizică și mentală care poate fi măsurată.

Android 10 a fost lansat deja pentru proprietarii de Samsung Galaxy M20 din Germania, Luxemburg și Grecia. Ar trebui să fie difuzat și pe alte piețe europene cum ar fi Belgia, Olanda și Ucraina în zilele următoare. Probabil va dura ceva timp până când toate variantele europene de Galaxy M20 vor primi notificarea pentru Android 10. În mod ideal, actualizarea ar trebui să fie disponibilă în majoritatea țărilor europene în această săptămână.

Dacă actualizarea este disponibilă și în România ar trebui să primiți o notificare pe Galaxy M20. Dacă dețineți dispozitivul, îl puteți actualiza la Android 10 direct din meniul  Setări » Actualizare software, dacă actualizarea este deja disponibilă pe smartphone-ul propriu. Din păcate, aceasta va fi ultima actualizare software importantă pentru Galaxy M20. Acesta a fost lansat cu Android Oreo 8.1 la bord, făcând din Android 10 actualizarea sa finală.