Actualizarea lui Galaxy S10 cu patch-ul de securitate din august lansată

1178
Sursa Foto: via SamMobile.com

Seria Samsung Galaxy S10 a început să primească o nouă actualizare de software în mai multe țări din Europa. Actualizarea aduce patch-ul de securitate pentru luna august la Samsung Galaxy S10e, S10 și Galaxy S10+ și vine cu versiunea de software G97*FXXS3ASH1. Actualizarea software include, îmbunătățirea stabilității și performanței dispozitivului, corecții de erori și implementarea celor mai recente actualizări de securitate.

Actualizarea a fost lansată în acest moment în România, Olanda, Tările Nordice, Franța, Bulgaria, Marea Britanie și Germania. De asemenea Grecia, Elveția, Irlanda, Polonia, Spania, Austria, Ungaria, Italia și Republica Cehă mai sunt pe această listă.

Actualizarea de securitate pe Galaxy S10 remediază diferite vulnerabilități

În actualizare nu este inclus decât noul patch de securitate. Din acest motiv Samsung a lansat patch-ul de securitate în aproape 20 de țări în același timp. Aproape fiecare actualizare anterioară a seriei Galaxy S10 a debutat în Elveția înainte de a se extinde în cele din urmă pe alte piețe. Actualizarea de securitate din iulie a fost mai lentă, în ciuda faptului că nu includea nicio funcție nouă. Sperăm că aceasta a fost o excepție, iar Samsung nu va face proprietarii de S10 să aștepte prea mult pentru actualizări minore în viitor.

Patch-ul de securitate din august aduce corecții pentru vulnerabilități în sistemul de operare Android. Actualizarea remediază, de asemenea și vulnerabilități care afectează numai dispozitivele Samsung Galaxy, conform SamMobile. Sunt disponibile versiunile de firmware-ul G975FXXS3ASH1 / G975FOXM3ASG8 / G975FXXU3ASG8, pentru fiecare telefon în parte. Actualizarea ocupă un spațiu de memorie de 112,39 MB și este trimisă prin OTA.

OTA – over-the-air, se referă la diferite metode de distribuire a unui nou software/firmware. O caracteristică importantă a OTA este faptul că o singură locație centrală poate trimite o actualizare pentru toți utilizatorii. Aceștia nu pot să refuze sau să modifice această actualizare.

Puteți vedea dacă descărcarea este disponibilă pe Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 sau S10+ atingând opțiunea Descărcare și instalare – Download and install din meniul Setări » Actualizare software – Software update de pe telefon. Puteți, de asemenea, face upgrade prin descărcarea firmware-ului folosind un computer Windows. Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ au primit deja actualizarea de securitate în urmă cu doar câteva zile.