Samsung a început actualizarea oficială a sistemului de operare Android Pie pentru Galaxy S8 și Galaxy S8+. Procesul de lansare a început pentru utilizatorii aflați pe Android Oreo din Germania, potrivit SamMobile. Din câte se pare acestă actualizare stabilă cu Android Oreo este disponibilă inițial pentru cei care au participat la programul beta. Dar, ne putem aștepta ca acest lucru să se întâmple și pentru utilizatorii care nu au fost în programul beta.

Cât de repede va aduce Samsung actualizarea pentru utilizatorii Oreo din alte regiuni rămâne de văzut. Mai multe piețe au fost programate să primească Android 9 Pie pe Galaxy S8 și S8+ în martie. Astfel este posibil ca această actualizare să fie un proces mai lent comparativ cu actualizarea lui Note 8.

Upgrade-ul Android Pie pentru Galaxy S8 ocupă un spațiu de 1.610 MB

Actualizarea Galaxy S8 cu Android Pie este disponibilă și are o dimensiune destul de mare, 1,6 GB. Versiunea software-ului are numărul G950FXXU4DSBA pentru Galaxy S8 și G955FXXU4DSBA pentru Galaxy S8+. După cum era de așteptat, actualizarea este însoțită de multe lucruri noi. Pe lângă noile modificările aduse de Android 9 Pie, cum ar fi luminozitatea adaptivă și bateria adaptivă, navigație bazată pe gesturi, vine și un nou patch de securitate pentru februarie 2019. La fel s-a întâmplat și în cazul phablet-ului Galaxy Note 8 care a primite cu actualizarea Pie și patch-ul de securitate.

Cei care au fost în programul beta pentru duo-ul S8 sunt sunt deja obișnuiți cu noile schimbările și caracteristici care fac parte din Android Pie. Acum și cei care urmează să facă upgrade-ul de la Android Oreo pot afla ce aduce nou One UI.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Android este cel mai bine vândut sistem de operare din lume pe smartphone-uri începând cu 2011 și pe tablete începând cu 2013. Android – este și porecla lui Andy Rubin, părintele sistemul de operare Android. Mascota Android este un roboțel verde. A fost proiectat de designerul și graficianul Google, Irina Blok.[/vc_message]

Au trecut aproximativ doi ani de când Samsung a lansat seria Galaxy S8. Sunt două telefoane extraordinare foarte iubite de utilizatori și de fani. Samsung nu le-a uitat, au primit acum Android Pie. Acum așteptăm ca și alte țări din Europa să beneficieze de această actualizare. Întotdeauna desfășurarea unei actualizări a fost eșalonată în timp. Același lucru se va întâmpla și acum. Așteptăm să ajungă cât mai repede și în România.

Pentru a descărca actualizarea prin Internet, deschideți aplicația Setări de pe telefon, accesați meniul Actualizare software și atingeți  Descărcare manuală actualizări.