Iată ce face actualizarea Samsung din august și cine o va primi!

257
Actualizarea Samsung din august
Sursa foto: galaxyclub.nl

Remarcabil, încă de la începutul noii luni Samsung a publicat detaliile actualizării din august. Ce fel de puncte de securitate sunt îmbunătățite? Și ce telefoane vor primi actualizarea în următoarele câteva săptămâni? Aflați toate aceste citind articolul de mai jos.

Înainte de încheierea lunii iulie, Samsung a lansat actualizarea de securitate din august 2020. Mai multe serii emblematice au primit atunci noua actualizare. Este vorba despre seria Galaxy S22, Galaxy S21 și seria Galaxy S20. Dar, ca întotdeauna, în cazuri ca acesta, vedem o actualizare care apare fără a avea habar despre conținutul acesteia. Din fericire, de data aceasta informațiile informațiile despre noua actualizare au sosit foarte repede.

Contribuția Google la acest patch din august constă în remedieri pentru aproximativ 24 de CVE (Common Vulnerabilities and Exposures). Una dintre ele este considerată critică, dar din motive de securitate nu sunt încă disponibile mai multe detalii.

Telefoanele care primesc actualizarea de securitate din august

Contribuția Samsung constă în 31 de îmbunătățiri pentru securitatea interfeței și a aplicațiilor One UI. Trei dintre acestea se referă la conexiunea Bluetooth a telefonului dvs. Trei remedieri sunt disponibile pentru Samsung DeX, iar o posibilă scurgere în conexiunea VPN a Samsung Knox este închisă. În plus, există îmbunătățiri pentru Smart View și pentru aplicația Telefon.

VPN virtual private network – rețea privată virtuală, extinde o rețea privată peste o rețea publică, precum internetul. Beneficiile unui VPN includ creșteri ale funcționalității, securității și gestionării rețelei private. Conexiunile VPN nu sunt neapărat criptate.

Deși este bine de știut ce face actualizarea Samsung din august, întrebarea despre ce telefoane o primesc ar putea fi și mai interesantă. Prima jumătate a răspunsului la această întrebare este lista de dispozitive care oricum sunt actualizate lunar:

  • Seria Samsung Galaxy S22 (are actualizarea)
  • Seria Galaxy S21 (are actualizarea) / Samsung Galaxy S21 FE
  • Seria Galaxy S20 (are actualizarea) / Galaxy S20 FE
  • Galaxy S10 Lite
  • Galaxy Z Flip 5G (are actualizarea)
  • Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Fold / Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Fold 3
  • Seria Galaxy Note 20 (a primit actualizarea)
  • Seria Galaxy Note 10 / Galaxy Note 10 Lite
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52 / Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 5

Și alte dispozitive Samsung Galaxy vor primi actualizarea din august

În plus, există o serie de telefoane care sunt actualizate trimestrial pentru care ne așteptăm și la o nouă actualizare luna aceasta. Acest lucru este valabil, de exemplu, pentru Galaxy S10 și S10+, deși acestea vor primi probabil în curând patch-ul din iulie – și nu cel din august.

Galaxy Note 9 urmează să primească o nouă actualizare în august, potrivit GalaxyClub. Aceasta poate fi una dintre ultimele actualizări oficiale pe care le primește dispozitivul. Dispozitivul a fost lansat în august 2018, iar perioada de actualizare de patru ani se încheie după această vară.

În ceea ce privește tabletele, atât noua serie Galaxy Tab S8, cât și Tab S6 Lite oarecum mai veche primesc noi patch-uri luna aceasta.

Multe telefoane de gamă medie – Galaxy A50 de exemplu – au în prezent un patch destul de recent. Mai mult, alte telefoane mid-range – Galaxy A41, Galaxy A51, Galaxy A71 – primesc acum doar două actualizări pe an. Este foarte greu pentru aceste telefoane să prezicem când le va veni din nou rândul.

Samsung nu are un program logic de lansare pentru actualizările lunare de securitate. Uneori, un dispozitiv primește actualizare mai repede decât altul. Nu se știe când și ce telefon va primi noua actualizare. Dar așa cum v-ați obișnuit, vă vom anunța actualizările pentru dispozitivele utilizate mai frecvent, de îndată ce acestea sunt efectiv disponibile.