Actualizarea Samsung de securitate din martie: ce face și cine o primește?

355
Actualizarea Samsung de securitate din martie
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Actualizarea Samsung din februarie a sosit vizibil cu întârziere pe o serie de telefoane. Asta nu modifică faptul că următorul patch de securitate este deja în blocurile de pornire. Va deveni această actualizare mai rapid disponibilă pe dispozitive precum Galaxy S21 și Galaxy A52s? Și ne putem aștepta la primele upgrade-uri One UI 4.1 luna aceasta? La ambele întrebări, rezonabile de fapt, nu este ușor de răspuns în acest moment. Dar, din fericire, mai sunt și alte lucruri pe care le învățăm din această actualizare din martie.

Acum Samsung a publicat informații despre actualizarea din martie, care vine pe un număr mare de telefoane. De exemplu, vedem că jumătate din noul patch vine de la Google și conține nu mai puțin de 50 de îmbunătățiri. Două dintre ele sunt considerate critice, conform GalaxyClub. Una este destinată dispozitivelor cu procesor Qualcomm, cum ar fi diferitele Folds and Flips, Galaxy S21 FE și Galaxy A52s / Galaxy A52 și unele modele S20 FE. Ceea ce face cealaltă îmbunătățire critică rămâne deocamdată un mister.

Actualizarea Samsung din martie remediază 17 probleme

Actualizarea de securitate Samsung constă în 17 remedieri pentru securitatea interfeței și aplicațiilor One UI. De exemplu, vedem că rezolvă un punct slab din widgetul Meteo din One UI 3.1 (Android 11). De asemenea, rezolvă o problemă care a făcut posibil ca o aplicație să plaseze o comandă rapidă pe ecranul de pornire fără permisiune – din nou în One UI 3.1 sau versiunile mai vechi.

Ceea ce este relevant pentru telefoanele cu Android 12 este o remediere pentru ecranul de blocare. Acest lucru asigură că nu mai este posibil să pariezi la nesfârșit parole pe ecranul de blocare. Noul patch îmbunătățește, de asemenea, procesul de configurare prin care treceți atunci când începeți să vă folosiți telefonul – în Android 11 și Android 12. Ca de obicei aceste actualizări sunt trimise prin OTA.

OTA – Over-the-air se referă la diferite metode de distribuire a unui nou software pe telefoanele mobile, dar și în alte scopuri. Volvo a folosit over-the-air pentru a-și actualiza software-ul de încărcare a bateriei pe Volvo XC40.

Cel puțin cu seria S21, există șansa ca upgrade-ul la One UI 4.1 să sosească și luna aceasta. Previziunile recente privind o lansare timpurie nu s-au concretizat până acum. Dar s-ar putea foarte bine să se întâmple în martie. Dacă acest lucru se va întâmpla simultan cu patch-ul din martie sau separat, nu îndrăznim să spunem acum.

Ce telefoane Galaxy primesc actualizarea din martie

Ca în fiecare lună, acum este clar că un număr mare de telefoane Samsung vor primi actualizarea oricum. Acestea sunt toate dispozitivele care sunt actualizate lunar:

  • Galaxy S22 / S22+ / Galaxy S22 Ultra (are deja actualizarea)
  • Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra / Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra / Galaxy S20 FE
  • Galaxy S10 / S10+ / Galaxy S10e / Galaxy S10 Lite
  • Galaxy Fold / Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Flip / Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Note 10 / Note 10+ / Galaxy Note 10 Lite
  • Galaxy A50
  • Galaxy A52 / Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover Pro / Galaxy Xcover 5 / Xcover 4S

Dispozitivele care primesc o actualizare în fiecare trimestru și unde este timpul pentru un nou patch, includ Seria Galaxy S9, Galaxy A21s, Galaxy M21, M22 și Galaxy M31. În ceea ce privește tabletele, este timpul pentru Galaxy Tab S6 și (încă), Samsung Galaxy Tab S7 FE, și posibil și pentru o tabletă din seria Tab A.

Samsung nu lansează niciodată noi actualizări de securitate într-o anumită ordine. Uneori, dispozitivele de ultimă generație sunt pe primul loc – și alteori nu. Vom scrie despre o mare parte a actualizărilor de luna aceasta, de îndată ce acestea devin efectiv disponibile.