Actualizarea de securitate din aprilie 2024 – ce face și cine o primește?

117
Actualizarea de securitate din aprilie 2024
Sursă foto: GalaxyClub

Surprinzător sau poate nu, Galaxy S24 a primit actualizarea de securitate din aprilie luna trecută. Nu se știa la acea dată ce probleme rezolvă această actualizare de securitate, dar acum am aflat. Știm ce a făcut de fapt acea actualizare prematură pentru Galaxy S24. Acum, mai jos vedeți ce face și cine primește actualizarea de securitate din aprilie 2024.

Ca orice patch de securitate, și cel din aprilie este format din două părți. Jumătatea ce ține de Google rezolvă 27 de îmbunătățiri ale securității sistemului Android în sine. Unul dintre ele este critic și se referă la telefoanele cu procesor Qualcomm. De exemplu Galaxy S24 Ultra, seria Galaxy S23, mai puțin Galaxy S23 FE, toate dispozitivele pliabile și diverse alte dispozitive Samsung Galaxy. Potrivit GalaxyClub, partea Samsung din acest patch include 17 remedieri care abordează mai multe vulnerabilități de securitate One UI. În plus, există o serie de îmbunătățiri despre care Samsung nu poate încă publica informații.

Imediat se pune întrebarea: cine va primi actualizarea de securitate din aprile 2024? Desigur, acest lucru se întâmplă oricum dacă aveți unul dintre telefoanele care primesc întotdeauna cele mai recente actualizări în fiecare lună. Iată mai jos ce dispozitive Galaxy primesc actualizarea din aprilie 2024:

  • Seria Galaxy S24 (deja a primit)
  • Galaxy S23 / Galaxy S23+ / Galaxy S23 Ultra
  • Galaxy S23 FE
  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / S22 Ultra
  • Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra
  • Galaxy S21 FE
  • Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Flip 5 / Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy A55
  • Galaxy A54
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52 / Galaxy A52s
  • Xcover 5 / Xcover 6 Pro / Xcover 7

Asta e o listă destul de mare. Deși toate aceste dispozitive vor primi actualizarea din aprilie, unele pot primi și upgrade la interfața One UI 6.1 în săptămânile următoare. Dispozitive precum seriile Galaxy S21, Galaxy S22 și Galaxy A52, A53 și A54 vor primi acest lucru fără Galaxy AI. Totuși, vor primi câteva îmbunătățiri minore ale interfeței de utilizare. Cu toate acestea, este departe de a fi clar când va veni acea actualizare sau dacă va începe efectiv în aprilie.

Și o veste nu prea bună pentru două excelente serii Samsung. Seria Galaxy S20 și seria Galaxy Note 20 nu vor mai primi lunar cele mai recente patch-uri. Vor primi doar actualizări trimestriale de securitate.

În afară de seria Galaxy S20 și Note 20 și alte  telefoanele Galaxy vor fi actualizate trimestrial. Un număr dintre acestea urmează să primească actualizarea de securitate din aprilie 2024. Luați în considerare, de exemplu, Galaxy A23, Galaxy A33 și Galaxy A34. Nici măcar noul Samsung Galaxy A35 nu a primit încă prima actualizare, sigur va primi în scurt timp actualizarea din Aprile 2024.

În domeniul tabletelor, majoritatea modelelor care primesc actualizări trimestriale sunt încă suficient de actualizate. Doar Galaxy Tab S9 FE va primi cel mai recent patch.

Pe lângă dispozitivele menționate, există, desigur, și alte telefoane și tablete de gamă medie mai vechi, care sunt, de asemenea, actualizate în mod regulat. Deoarece acestea primesc adesea doar două actualizări pe an, nu putem prezice când se va întâmpla acest lucru. În afară de asta, nu este niciodată posibil să prezicem în ce ordine Samsung va lansa noua actualizare. Telefoanele menționate vor primi patch-ul din aprilie în următoarele săptămâni, dar nu vom ști cine îl va primi și când până va veni momentul.