Actualizări Samsung: Galaxy S5 și Galaxy S5 Mini și unele ceasuri Gear

223
Actualizari Samsung la Galaxy S5 si Galaxy S5 Mini si unele ceasuri Gear
Sursa foto: galaxyclub.nl

Actualizarea GPS de la Samsung devine rapid actualizarea care va fi lansată vreodată pe majoritatea smartphone-urilor – cel puțin pe hârtie. Actualizarea a fost lansată pe mai multe telefoane mai vechi Samsung cum ar fi Galaxy S7 sau Galaxy S8. Acum aceeași actualizare ajunge și la Samsung Galaxy S5 și Galaxy S5 Mini, vechi de aproximativ 8,5 ani! Pentru actualizarea din România mai trebuie să așteptați puțin. Actualizarea este disponibilă și pe ceasurile Samsung Gear S3 și Gear Sport.

În mai multe țări din Europa, inclusiv în România, se așteaptă în prezent ca actualizările să devină disponibile. Actualizările pentru Galaxy S6 și Samsung Galaxy Alpha nu sunt încă disponibile pe dispozitivele din România și nici din alte țări, dar vor fi în curând. Oricum, este un lucru extraordinar făcut de Samsung cu această actualizare.

Săptămâna trecută am scris, ușor surprinși, că Samsung a lansat o actualizare pentru Galaxy S7 și Galaxy S8. De asemenea, am aflat tot atunci că acea actualizare este destinată și pentru Galaxy S6. Acum este clar că remedierea GPS va veni pe toate telefoanele Samsung începând din 2014. Un lucru incredibil!

Actualizarea lansată pentru Galaxy S5 și Galaxy S5 Mini

Din 2014? Ei bine, poate, da. În alte părți ale lumii – inclusiv în Vietnam – actualizarea este acum disponibilă și pe Galaxy S5. Acesta este primul telefon Samsung Galaxy S rezistent la apă lansat de gigantul tech sud-coreean. Și asta nu este tot, conform GalaxyClub. În Germania, de exemplu, actualizarea o puteți descărca și pe Samsung Galaxy S5 Mini. Ambele modele au apărut în 2014, acum mai bine de 8,5 ani.

Samsung Galaxy S5 Mini a fost lansat în iulie 2014. Are un ecran Super AMOLED cu diagonala de 4,5 inch (11,43 cm) și procesorul Exynos 3470. 1,5GB de RAM și 16GB stocare este la bord. Are o baterie de detașabilă de 2.100 mAh!

Și pentru ca surpriza să capete noi valențe, Samsung nu se oprește aici. Astfel Samsung lansează actualizări nu doar pentru telefoane mai vechi, dar și ceasurile inteligente mai vechi sunt, de asemenea, actualizate. De exemplu, originalul Galaxy Watch – din 2018 – primește și o actualizare similară. Și chiar și Samsung Gear Sport din 2017 este acum echipat cu software nou. Mai mult, modelele Samsung Gear S3 Classic și Frontier din 2016 primesc și ele această actualizare.

Desigur, este extraordinar că un producător încă oferă dispozitivelor o actualizare de software după atâția ani. Dar inevitabil apare și întrebarea: de ce? Este acesta un fel de campanie de publicitate Samsung pentru politica sa de actualizare? Sau vor apărea știri mai târziu că software-ul GPS a avut probleme care trebuiau neapărat remediate?

În acest din urmă caz, vom afla singuri, în lunile următoare. Deocamdată este aproape ca un joc distractiv. Scoateți-vă telefoanele vechi din nou din sertar, încărcați-le și verificați din când în când dacă există o actualizare gata. Ca un fel ciudat de nostalgie.