Actualizări Samsung din martie: toate detaliile + ce telefoane vor primi

558
Actualizari Samsung din martie toate detaliile ce telefoane vor primi
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Noua lună este doar la început și detalii despre noile actualizări Samsung din martie au fost deja anunțate. Mai jos puteți citi ce face actualizarea și ce dispozitive o vor primi. Începând de ieri a început lansarea actualizării One UI 3.1 pentru Galaxy S10+, însoțită de patch-ul de securitate din martie. Și, deși acesta din urmă nu este încă disponibil pentru alte telefoane Samsung, știm deja ce face patch-ul.

Noul patch include remedieri pentru 30 de vulnerabilități și expuneri comune din bucătăria Google. Acestea îmbunătățesc securitatea sistemului de operare Android în sine. Patru dintre aceste 30 au fost caracterizate ca fiind critice. Este frapant faptul că trei dintre cele patru se referă la dispozitive cu un procesor Snapdragon de la Qualcomm.

Mai multe vulnerabilități rezolvate cu noile actualizări Samsung

În plus, există o serie de îmbunătățiri pentru propriul software Samsung. De asemenea, compania adăugat încă 19 remedieri la pachet. Nu toate acestea sunt relevante pentru toate dispozitivele. De exemplu, o metodă este împiedicată să vadă notificările pe ecranul de blocare fără a le debloca – dar numai în Android 10 cu One UI 2.5. De asemenea, remediază o scurgere din clipboard care există în versiunea de interfață One UI a Samsung până la 3.0 – dar nu 3.1.

În plus, o posibilă posibilitate de hacking este exclusă, la care toate telefoanele cu chipset-ul S5E9830 sunt vulnerabile. Acesta este chipsetul cunoscut sub numele Exynos 990, găsit în seria Galaxy S20 și Galaxy Note 20. Samsung însuși spune, de asemenea, că și mai multe vulnerabilități vor fi închise cu noul patch, dar nu toate detaliile au fost dezvăluite în acest moment. Toate aceste actualizări sunt trimise prin OTA.

OTA – Over-The-Air este o metodă de distribuire a unui nou software/firmware. O caracteristică importantă OTA este faptul că o locație centrală poate trimite actualizarea pentru toți utilizatorii. Aceștia nu pot refuza sau modifica această actualizare.

Lista dispozitivelor care vor primi patch-ul din martie 2021

  • Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra
  • Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy S10 / S10+ (deja îl are) / S10e / Galaxy S10 Lite
  • Galaxy S9 / S9+
  • Galaxy Fold
  • Galaxy Z Flip
  • Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Note 10 / Note 10+ / Note 10 Lite
  • Galaxy Note 9
  • Galaxy A50
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 4S

Deoarece Samsung actualizează în prezent tot felul de telefoane la Android 11 și / sau One UI 3.1, programările pot diferi ușor. De exemplu, conform GalaxyClub, vedem că Samsung testează intens Android 11 pe Galaxy A50 de ceva timp. Nu îndrăznim să prezicem în ce măsură dispozitivul va primi doar un patch separat în această lună. Același lucru este valabil pentru alte telefoane care vor primi actualizări trimestrial. Galaxy A71 va primi în curând Android 11 și One UI 3.x – cu sau fără patch-ul din martie.

Dispozitivele care primesc actualizări în această lună – cel puțin conform agendei – sunt, printre altele, Galaxy A20e, A21s, A31, A40, A41, A42 5G și Galaxy A70. În ceea ce privește tabletele, cele mai recente modele din seria Tab S sunt încă la zi. Numai Tab S6 Lite poate primi un patch nou.

Ca de obicei, este imposibil să se prevadă când exact ce dispozitive vor primi actualizări Samsung în martie. Desigur, urmărim lansarea noului patch, așa că, dacă ne urmăriți, sunteți întotdeauna bine informați 😉.