Actualizări de securitate pentru Galaxy A8 și Galaxy A3 (2016)

488
Actualizari de securitate pentru Galaxy A8 si Galaxy A3
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Actualizările Samsung vin una după alta în fiecare săptămână. În ultimul timp compania este foarte promptă în a livra actualizări pentru dispozitivele sale emblematice, dar și cele mid-range și entry-level. Dar în acest timp gigantul tech nu uită nici de dispozitivele ceva mai vechi. Acum a lansat patch-ul de securitate din decembrie pentru Samsung Galaxy A8, dar și pentru Samsung Galaxy A3 (2016).

Verificând actualizările Samsung din ianuarie 2021 săptămâna trecută, am observat că Galaxy A8 nu a primit patch-ul în decembrie. În așteptarea unor actualizări suplimentare – sau a unor modificări ale stării dispozitivului de acum trei ani – cel puțin patch-ul din decembrie este acum lansat. Acum Samsung a lansat versiunea de firmware A530FXXUFCTL2 care aduce actualizarea de securitate din decembrie. Totuși, numerotarea versiunilor cu „U” sugerează că se schimbă mai multe în telefon și nu este un simplu patch de securitate. Dar, nu știm să spunem exact ce. Actualizarea a debutat în mai multe țări din Europa și probabil ajunge în zilele următoare și în România.

Actualizare Samsung Galaxy A8 și Galaxy A3 (2016)

Dacă la actualizarea lui Galaxy A8 ne așteptam în schimb actualizarea lui Samsung Galaxy A3 (2016) este o mică surpriză. În același timp poate că nu este chiar o surpriză. Ne amintim că în ultimul timp Samsung a lansat actualizări de securitate, printre care la Samsung Galaxy S6 sau Samsung Galaxy Tab S (2014). Primul este din 2015 iar tableta și mai veche! De aceea am scris că poate nu este chiar o surpriză actualizarea de securitate la Galaxy A3 (2016).

Conform Galaxy Club, zilele trecute a fost actualizat și Galaxy A3 din 2017. Acum urmează și Galaxy A3 (2016). Acest telefon mid-range a apărut pe piața din România în ianuarie 2016, astfel este la a cincea aniversare. Dispozitivul a primit ultima actualizare în august 2018, când a primit patch-ul de securitate din iunie a acelui an. Acesta nu este un nou patch de securitate. Data patch-ului va rămâne în 2018. Noua versiune de firmware A310FXXS5CTJ2 are o dată de construire mai recentă, 15 octombrie 2020. Prin urmare, nu este momentan clar ce face exact actualizarea. Cel mai important este că telefonul primește această actualizare.

Qmage a fost o problemă cu gestionarea imaginilor din telefon de către o anumită parte a sistemului de operare Android, doar în combinație cu software-ul Samsung. Qmage putea fi exploatată de părți rău intenționate, fără ca utilizatorul să poată să facă ceva.

Posibilă legătură cu problema Qmage

Presupunem că actualizările pot avea legătură cu „scurgerea Qmage”. Samsung a rezolvat această problemă pe dispozitivele sale cu un patch de securitate lansate pe telefoanele sale în luna mai 2020. Cu toate acestea, este foarte posibil ca Samsung să nu fi rezolvat acest lucru și pe unele dispozitive mai vechi. Smartphone-urile Samsung sunt foarte bune și rezistente și sunt încă multe astfel de dispozitive încă în uz. Vedeți pe I❤️Samsung review-ul nostru pentru Samsung Galaxy A8

Actualizarea pentru Samsung Galaxy A3 (2016) este lansată pentru toate modelele – blocate sau libere de rețea – deși numerele exacte ale versiunii firmware pot diferi. A ajuns deja și în România, cu toate că unii utilizatori este posibil să nu o fi primit.