Samsung Galaxy Tab S (2014) – actualizare de securitate!

521
Samsung Galaxy Tab S 2014 actualizare de securitate
Sursa Foto: galaxyclub.nl

De câțiva ani, Samsung lucrează din greu în domeniul asistenței software. În prezent, telefoanele de top primesc actualizări majore de Android timp de trei ani, iar modelele recente de tablete beneficiază de aceeași perioadă de asistență. În plus, primesc o nouă actualizare de securitate în fiecare trimestru. Acum posesorii tabletei Samsung Galaxy Tab S (2014) au parte de o surpriză.

Pentru o tabletă Samsung cu o vârstă de 6 ani o actualizare de securitate putem spune că este o surpriză. Samsung Galaxy Tab S 8.4 a fost lansată în iulie 2014 și, prin urmare, are mai mult de șase ani. Are un ecran mai mare decât primul model Galaxy Tab S, un ecran mare Super AMOLED.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 (2014) actualizare surprinzătoare de securitate

Samsung Galaxy Tab S 8.4 (2014) cu numărul de model SM-T700 a primit două actualizări ale sistemului de operare Android din 2014 până în 2018 și semnificativ mai puține actualizări de securitate. Tableta a fost lansată cu Android 4 KitKat, a primit apoi Android 5 Lollipop și Android 6 Marshmallow, conform GalaxyClub. Cu atât mai surprinzător că dispozitivul respectiv este acum actualizat din nou.

Tableta Samsung primește acum o actualizare de Securitate, lansată deja în Europa, cu versiunea de firmware T700XXU1CTK1. Nu avem detalii despre ce aduce acest patch de securitate, dar este foarte important prim prisma faptului că Samsung nu a uitat de această tabletă. A fost excelentă și surprinzătoare, cu multe specificații și un ecran mare pentru acea perioadă.

Galaxy Tab S 8.4 (2014) a fost lansată cu procesorul Qualcomm Snapdragon 800. Ecranul Super AMOLED de 8,4 inch (21,34 cm) are o rezoluție de 1600 x 2560 pixeli. Are 3GB de memorie RAM și 16 / 32GB de stocare. Are o camera la spate de 8MP și una selfie de 2,1MP.

Este clar că nu sunt instalate patch-uri de securitate Android complet noi. Ultimele actualizări de securitate au fost în 2018 și probabil acest nivel este revizuit. Tableta a fost lansată în variante Wi-Fi și celulară. Doar varianta Wi-Fi a Galaxy Tab S 8.4 este actualizată deocamdată. Nu am reușit încă să descoperim o actualizare comparabilă pentru versiunea 4G.

Actualizarea este deja disponibilă în mai multe țări din Europa și va ajunge în curând și în România. Dacă această actualizare înseamnă ceva pentru viitorul actualizărilor tabletelor mai recente vom vedea în viitor. La urma urmei, o actualizare care urmează la mai mult de doi ani după precedenta poate fi o nouă politică Samsung. Sperăm ca Samsung să ne facă în continuare astfel de surprize plăcute.