AI pentru toată lumea: accesibilitatea îndeplinită de Bixby Vision

627
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

De la scaune cu rotile la aparate auditive, tehnologia asistativă este esențială pentru îmbunătățirea participării sociale a persoanelor cu dizabilități. Pe măsură ce tehnologia de recunoaștere a imaginilor continuă să avanseze, dispozitivele mobile au potențialul de a ajuta utilizatorii cu deficiențe de vedere să depășească barierele din viața de zi cu zi. Dispozitivele Samsung sunt dotate pentru acest lucru cu Bixby Vision controlat de AI.

Nu doar persoanele în vârstă sunt afectate de problemele de vedere. Mulți dintre noi purtăm ochelari sau lentile de contact; aceste dispozitive de ajutor vizual ne redau vederea normală. Dar ce e de făcut atunci când acest lucru nu mai este de ajuns? Orice ființă umană poate fi afectată, în orice moment, de o problemă de vedere. Cu Bixby Vision, Samsung tocmai acest lucru face, ajută persoanele cu deficiențe de vedere.

Lucrând cu utilizatorii și ascultând feedback-ul lor, Samsung a dezvoltat funcții de accesibilitate pentru persoanelor cu deficiențe de vedere pentru dispozitivele Galaxy. Din 2016, Samsung Electronics rulează programul Samsung Supporters, care lucrează cu utilizatorii cu dizabilități pentru a îmbunătăți funcțiile de accesibilitate. Quick Reader, Scene Describer și Color Detector, sunt disponibile pe dispozitivele Galaxy cu Bixby Vision 3.5 sau mai mare. Pentru a marca Ziua globală de conștientizare a accesibilității din 2020 (21 mai), Samsung a scos în evidență trei caracteristici care au permis multor utilizatori de dispozitive Galaxy să se simtă mai liberi.

Transformarea vieți cu inovații pentru toată lumea

Ideea din spatele Bixby Vision este una simplă. Este conceput pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a afla mai multe informații despre împrejurimi, folosind camera foto din telefon. Noile caracteristici de accesibilitate, și anume Quick Reader, Scene Describer și Color Detector, se bazează pe această capacitate. Aceste trei caracteristici ajută utilizatorii cu deficiențe de vedere să poată circula mai ușor în lume și să se bucure de experiențe inedite. Disponibilitatea Scene Describer poate varia în funcție de regiune.

Înțelegerea etichetelor și semnelor este o provocare zilnică pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere. Acum Bixby Vision cu AI este de un real ajutor. Citind textul scris în timp real, Quick Reader îi ajută pe acești utilizatori să înțeleagă mai bine informațiile textuale din viața de zi cu zi. Quick Reader acceptă 57 de limbi. Funcția poate recunoaște, de asemenea, peste 1.000 de obiecte și obiecte comune. De la identificarea alimentelor și legumelor în bucătărie până la localizarea produselor de curățare, poate ajuta utilizatorii să efectueze rutine zilnice cu ușurință.

Scene Describer oferă descrieri ale oricăror imagini, inclusiv scene surprinse și imagini descărcate. Acest lucru ar putea ajuta utilizatorii să identifice obstacole potențiale atunci când sunt în împrejurimile lor.

Deficiența de vedere este de tip senzorial și constă in diminuarea în grade diferite (până la pierderea totală) a acuității vizuale. Handicap vizual înseamnă, scăderea capacității vizuale la unul sau la ambii ochi (binocular), care are loc din perioada vieții intrauterine până la moarte.

Color Detector o funcție importantă pentru persoanele cu dificultăți de vedere

Deși este posibil ca persoanele cu deficiențe de vedere să identifice materialele și designul hainelor lor prin atingere, este dificil să facă același lucru atunci când vine vorba de a distinge diferite culori. Detectorul de culoare – Color Detector oferă o modalitate de a aborda acest lucru. Cu o scanare simplă a camerei, funcția poate informa utilizatorii despre culoarea elementului din cadru. Detectorul de culori poate discerne între 33 de culori diferite.

Înainte ca aceste funcții să ajungă la Bixby Vision, am avut probleme să-mi aleg hainele de lucru și să identific obiectele la birou”. A spus Kwangman Moon, un utilizator Galaxy cu deficiențe de vedere. Conform NewsSamsung. „Acum, nu trebuie să renunț la aceste sarcini simple doar pentru că nu văd.”

Colaborarea cu utilizatorii este foarte importantă pentru Samsung

Primirea feedback-ului utilizatorilor este esențială pentru dezvoltarea oricărei caracteristici mobile. Pentru cele mai recente caracteristici de accesibilitate Bixby Vision, abordarea colaborativă a Samsung are o importanță și mai mare.

Una dintre problemele cu care ne-am confruntat la testarea funcțiilor cu utilizatori cu deficiențe de vedere este că modul lor de a experimenta lumea este diferit de al nostru”. A spus Mikael Fodor, cercetător UX la Samsung Research United Kingdom. „A fi capabili să observăm modul în care funcțiile lucrează în mâinile utilizatorilor noștri și în situațiile din viața reală ne permite să înțelegem problemele lor și să le îmbunătățim”.

Pentru utilizatorii care colaborează cu inginerii Samsung, posibilitatea de a îmbunătăți caracteristicile de accesibilitate și de a ajuta pe alții aflați în situații similare să depășească provocările este un proces de abilitare.

Multe companii ne solicită să ne împărtășim opiniile cu privire la caracteristicile de accesibilitate. Dar, din motive sociale, tehnologice și instituționale, feedback-ul nostru se reflectă rar în produsele lor”. A declarat Sangjun Kim, un utilizator care contribuie la îmbunătățirea accesibilității smartphone-urilor Galaxy. „În schimb, Samsung ia în calcul chiar și cel mai mic feedback pentru a îmbunătăți funcțiile aplicației. A fost o experiență specială pentru a vedea feedback-ul meu reflectat în produsul real„.

Un viitor mobil incluziv

Cele mai recente caracteristici de accesibilitate de pe Bixby Vision, precum și tema cu contrast ridicat și Light Sensing pe One UI 2, reprezintă o etapă cheie în istoria inovației Samsung. Acum compania înțelege că realizarea unui mediu incluziv pe dispozitive mobile este un proces continuu. Cu gândul de a face ca tehnologia mobilă să fie într-adevăr accesibilă tuturor, Samsung va continua să colaboreze cu utilizatorii pentru a dezvolta inovații care să le depășească limitele, dar care să aibă un sens semnificativ.