Televizoare Samsung mai accesibile pentru cei cu deficiențe de vedere

1227
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung intenționează să facă televiziunea mai accesibilă pentru publicul cu deficiențe de vedere. Ca un gigant tehnologic de nivel global, Samsung a ținut întotdeauna cont de utilizatorii săi și în special de grupurile de persoane cu diferite deficiențe. Acum cu o nouă inițiativă, a cărei finalitate va avea loc până la sfârșitul acestui an, Samsung va livra televizoare special destinate persoanelor cu deficiențe de vedere.

Compania sud-coreeană a încheiat un nou parteneriat cu Comisia pentru comunicații din Coreea, prin care s-a angajat să livreze 15.000 de televizoare inteligente consumatorilor din țările Extremului Orient care suferă de un anumit grad de deficiență vizuală.

Televizoare Samsung pentru persoanele cu deficiențe de vedere și venituri mici

Mai mult, Samsung intenționează să facă acest lucru gratuit. Samsung nu va produce televizoare speciale pentru aceste persoane defavorizate. Gigantul tech a fost în schimb selectat pentru acest lucru datorită atenției sale acordate funcțiilor de accesibilitate existente pe televizoarele sale. Pe acest lot de televizoare Samsung va mai face unele modificări pentru a fi și mai accesibile pentru aceste persoane.

În ceea ce privește cine va fi eligibil să beneficieze de noul program, Samsung va colabora cu Viewers Media Foundation. Organizația menționată va oferi companiei Samsung o listă de beneficiari în lunile următoare, conform site-ului Universmartphone. O atenție specială va fi acordată persoanele cu deficiențe de vedere și venituri mai mici, adică celor care au mai puține posibilități să-și cumpere un televizor modern, mai ușor de folosit prin voce.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că 80% din deficiențele de vedere pot fi prevenite sau pot fi vindecabile prin tratament. Aproximativ 90% dintre persoanele cu deficiențe de vedere trăiesc în țările în curs de dezvoltare.

Pentru aceste televizoare Samsung va dubla funcțiile de accesibilitate și comandă. Toți eventualii beneficiari vor primi cele mai noi televizoare Samsung FHD de 40 inch a declarat Samsung. Acestea sunt echipate cu ghiduri vocale, funcții de mărire a ecranului, suport variat de inversare a culorilor pentru utilizatorii nevăzători și chiar un buton Braille dedicat pe telecomenzile compatibile. Funcțiile de subtitrare personalizabile completează seturile lor de caracteristici de accesibilitate. Multe dintre aceste funcționalități există și pe televizoarele inteligente mai vechi produse de Samsung.

Televizoarele Samsung au fost certificate Safety for Eyes de VDE

Inițiativa recent anunțată de Samsung este doar cel mai recent pas în eforturile companiei de a produce televizoare care protejează sănătatea ochilor. Cu câteva săptămâni în urmă, gigantul tech a obținut certificate de siguranță a ochilor pentru cele mai recente televizoare QLED. Televizoarele QLED au primit certificarea de „siguranță pentru ochi – Safety for Eyes” de la Verband Deutscher Elektrotechniker Germania. Underwriters Laboratories a certificat televizoarele QLED Samsung în privința emisiei de lumină albastră, a razele ultraviolete și infraroșii. Au fost certificate „fără riscuri fotobiologice cu LED” de Underwriters Laboratories.

Televizoarele noastre sunt concepute pentru a proteja vederea, fără a pierde experiența de vizionare cu adevărat imersivă. Vom continua să facem din siguranța ochilor clienților noștri o prioritate pe măsură ce dezvoltăm produsele noastre. Televizoarele Samsung QLED nu numai că au o imagine luminoasă și clară, ci și protejează pe deplin vederea utilizatorilor„. A declarat Choi Yong-hoon, vicepreședinte al diviziei Samsung Display la Samsung Electronics.