AirFuel RF ar putea încărca wireless toate dispozitivele Samsung dintr-o cameră

221
AirFuel RF
Sursa foto: via sammobile.com

Multe smartphone-uri și dispozitive portabile de la Samsung dispun de încărcare fără fir. Dacă le puneți pe un încărcător wireless se vor încărca. Nu mai este nevoie de diferite cabluri de încărcare acasă sau la birou și este un lucru extrem de simplu și estetic. Dar, în același timp, în timpul încărcării wireless telefonul, ceasul sau căștile trebuie să stea pe încărcător, nu le puteți ține în mână când se încarcă. Aici intervine AirFuel RF.

Dar ce se întâmplă dacă telefonul sau dispozitivul tău Samsung s-ar putea încărca fără să fii nevoit să-i atașezi vreun accesoriu? Ce se întâmplă dacă dispozitivul s-ar putea încărca chiar și atunci când vă plimbați într-o cameră cu dispozitivul în mână? Ei bine, asta ar putea fi posibil în curând. AirFuel RF poate încărca mai multe dispozitive în același timp, chiar și atunci când sunt în mișcare.

AirFuel RF poate transfera energie wireless la distanță

AirFuel Alliance este o companie cu experiență în încărcarea wireless, potrivit SamMobile. La CES 2023 AirFuel Alliance a anunțat tehnologia AirFuel RF care poate transfera energie wireless la câțiva metri distanță. Asta înseamnă că nu mai aveți nevoie de cabluri sau suport de încărcare wireless. Cu AirFuel RF telefonul, ceasul sau căștile, dar și alte dispozitive, se pot încărca când le țineți în mână sau le aveți în buzunar. Încărcătorul poate fi pe birou sau oriunde în casă și transmite wireless energia necesară încărcării. Acest lucru a fost inițiat de Nicola Tesla. Este similar modului în care Bluetooth și Wi-Fi trimit date fără fir.

Nikola Tesla este considerat cel mai important om de știință al sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX. Tesla este considerat un pionier în domeniile roboticii, balisticii, științei calculatoarelor, fizicii nucleare și fizicii teoretice.

După cum sugerează și numele, AirFuel RF (Radio Frequency) funcționează pe undele de frecvență radio. Un încărcător va trimite energie wireless pe o frecvență radio către dispozitivele echipate cu AirFuel RF pentru a încărca bateria. Este ceva similar cu ceea ce Samsung a folosit la cele mai recente telecomenzi Smart TV.

AirFuel Alliance spune că un încărcător AirFuel RF poate încărca chiar și mai multe dispozitive în același timp. Asta înseamnă că poți să ții smartphone-ul în mână, să porți un ceas inteligent la încheietura mâinii și să ai căștile adevărate wireless conectate în urechi, iar toate acestea se pot încărca simultan, fără a fi nevoie de fire. Bestial!

Va ajunge aceată tehnilogie pe dispozitivele Samsung Galaxy?

Samsung este deja membru AirFuel Alliance, așa că tehnologia ar putea veni la viitoarele produse Galaxy. Dar, AirFuel RF nu este prima sau singura tehnologie care poate transmite energie cu adevărat fără fir. Xiaomi a prezentat în 2021 o tehnologie care a funcționat în același mod. Cu toate acestea, Mi Air Charge nu a ajuns la niciun produs de pe piață. În plus, era tehnologia de încărcare proprie a Xiaomi. AirFuel RF, similar cu încărcarea Qi, poate fi folosit de alte mărci, iar vestea bună este că Samsung este membru AirFuel. Înseamnă că există o mare posibilitate să vedem în curând dispozitive Samsung ce se încarcă wireless de la distanță.

Printre altele AirFuel Alliance susține că această tehnologie poate elimina complet nevoia de baterii în IoT sau produse mici pentru Smart home. Și asta pare foarte posibil. În loc să furnizeze energie unei baterii, tehnologia AirFuel RF poate să transmit permanent curent pentru toate dispozitivele IoT de acasă. De urmărit evoluția lucrurilor.