Când vine Android 11 și ce smartphone-uri Samsung îl vor primi

2695
Sursa Foto: theandroidsoul.com

După ce a lansat ultimul său sistem de operare Android 10 în septembrie 2019, Google lucrează deja la Android 11. Gigantul american din Mountain View a anunțat lansarea primei previzualizări pentru Android 11, destinată în special dezvoltatorilor. Este cea mai rapidă lansare a unei previzualizării de versiune Android. Acest lucru înseamnă că lansarea oficială din acest an viitorului sistem de operare Android ar putea avea loc mai devreme.

La o lună de la lansarea primei previzualizări pentru dezvoltatori pentru Android 11, Google a lansat a doua. Ca de obicei, aceste preview-uri sunt disponibile pe dispozitivele Google Pixel.  După cum sugerează și numele, previzualizările pentru dezvoltatori sunt destinate doar dezvoltatorilor și super-entuziaștilor Google. Deci, dacă nu aveți un telefon de rezervă pe care să-l utilizați, este recomandat să evitați aceste versiuni.

Ce este Android 11 și ce aduce nou noul sistem de operare Google

Android 11 va fi următoarea actualizare majoră disponibilă pe smartphone-urile Android și va urma lui Android 10. Google a lansat prima previzualizare pentru Android 11 pe 19 februarie, conform TheAndroidSoul. Deoarece calendarul lansării nu este chiar atât de departe de lansarea lui Android 10, nu există multe actualizări de funcții importante care ar trebui să fie așteptate pe Android 11 și, cu siguranță, nu chiar din prima previzualizare.

Deși este prea devreme pentru a identifica ceea ce va fi prezentat în versiunea sa finală, prima previzualizare a dezvoltatorilor de Android 11 vine cu butoane dedicate pentru chat pentru diferite aplicații. Vor fi permisiuni de o singură dată, înregistrare pe ecran nativ, notificări silențioase atunci când utilizați camera, fixarea aplicației în distribuție meniu și mai multe niveluri de securitate biometrică. Următoarea versiune de Android se va pregăti și pentru tranziția la 5G. Va oferi mai multă compatibilitate afișajele cu gaură sau alte forme de notch și îmbunătățiri la mesagerie. Sigur vor mai fi și multe alte îmbunătățiri, dar le vom afla pe parcurs ca de obicei. Momentan doar despre acestea sunt informații.

Sistemul de operare Android a fost cumpărat în vara anului 2005 de Google de la Andy Rubin. Micul robot verde folosit de Google pentru a prezenta Android a fost realizat de Irina Blok o angajată Google, născută la Sankt Petersburg, Rusia.

Previzualizarea pentru dezvoltatori este prima dintre cele trei versiuni ale previzualizării Android 11 care este disponibilă în prezent. Google urmează să lanseze alte două previzualizări pentru dezvoltatori până la sfârșitul lunii aprilie înainte de a trece la versiunile beta și lansarea finală.

Când se va lansa Android 11 în versiune beta și cine va primi noul software?

În notele sale privind lansarea Android 11, Google a menționat că intenționează să lanseze alte două versiuni Developer Preview în martie și aprilie. Abia apoi va începe să difuzeze actualizări beta pe dispozitivele eligibile. Prima versiune Android 11 va fi lansată în mai 2020 și va fi disponibilă adoptatorilor timpurii care se înscriu în Android Beta. Versiunile beta ulterioare vor continua până în Q3 2020, timp în care Google va anunța lansarea finală a Android 11 pentru telefoanele sale Pixel.

Ce dispozitive au Android 11 acum? Previzualizarea pentru dezvoltatori este disponibilă în prezent pe toate telefoanele Pixel, cu excepția dispozitivelor originale Pixel și Pixel XL. Aceasta includ Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2 și Pixel 2 XL. Ne putem aștepta ca previzualizările viitoare ale dezvoltatorilor să ajungă și pe dispozitive de la alți producători. Cel puțin așa a făcut Google și în timpul lansării lui Android 9 și Android 10.

Iată o listă de dispozitive Samsung eligibile care vor primi Android 11. Specificăm că această listă ar putea fi incompletă în momentul scrierii acestui articol.

Samsung a lansat recent seria Galaxy S20 care include Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra, precum și Galaxy Z Flip. Toate vor primi Android 11. De asemenea, sigur și seria Note 20 din a doua jumătate a anului 2020, primește Android 10. Acestea vor fi urmate apoi de seria Galaxy S10 și Note 10 de anul trecut. Având în vedere istoricul actualizărilor Samsung, dacă nu se mai întâmplă ceva, seria Galaxy S9 și Note 9 nu vor mai fi eligibile pentru o actualizare la următoarea versiune de Android.