Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

747
Android 12 si One UI 4 aduce noi functii pe seria Galaxy S21
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software Android 12 și One UI 4.0 va aduce multe funcții noi utilizatorilor de telefoane Galaxy. De câteva zile puteți instala versiunea beta a Android 12 și One UI 4.0 pe Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra.

Programul beta Android 12 și One UI 4.0 a fost lansat în mai multe țări, mai puțin în România. În ciuda eforturilor noastre nu am aflat când un astfel de program beta va fi disponibil și în România. Programul beta este disponibil în China, India, Germania, Polonia, Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA. La scurt timp după începerea acestui program, am primit o primă listă de inovații aduse de Samsung One UI 4. Acum, prin intermediul colegilor noștri de la GalaxyClub, evidențiem câteva dintre noile gadget-uri.

De asemenea, aceasta nu este o imagine de ansamblu completă – în special numărul de mici modificări este enorm. Dar, încetul cu încetul, prezentarea generală devine din ce în ce mai completă. Android 12 și One UI 4.0 aduc multe lucruri noi pe seria Galaxy S21 – și în curând și pe mai multe telefoane Galaxy.

Always On Display numai la notificări cu Android 12 și One UI 4.0

Vă prezentăm pe scurt ce aduce nou programul beta Android 12 și One UI 4.0 pe seria Samsung Galaxy S21. Sigur că fiind în programul beta aceste noutăți mai pot suferi unele modificări. În urma programului de testare se mai pot regla / șterge sau chiar adăuga unele lucruri, în urma feedback-ului utilizatorilor.

Extra Dimming – Atenuare suplimentară. Mai ales pentru cei care consideră că ecranul telefonului este încă prea luminos chiar și în cea mai slabă lumină. De exemplu, în pat noaptea. Pentru asta va exista în curând opțiunea Extra Dimming. Acest lucru estompează și mai mult ecranul, astfel încât să nu vă deranjeze ochii când vă uitați la telefon în întuneric. În plus, puteți seta cât de mult doriți să atenuați dacă țineți degetul puțin mai mult pe tasta rapidă Extra Dimming.

Always On Display este o caracteristică a ecranelor Super AMOLED disponibilă pe anumite telefoane Samsung. A fost introdusă cu Samsung Galaxy S7 în 2016. Funcția Always On Display consumă aproximativ 3% energie.

Always On Display numai la notificările noi. A fost odată Samsung Always On Display (AOD), a făcut exact ceea ce spune numele său: a fost întotdeauna activat. Dacă nu l-ai oprit în setări, desigur. Mai târziu, a apărut opțiunea de a afișa AOD numai când atingeți ecranul dezactivat. Și acum primiți o altă funcție: Afișați doar pentru notificări noi.

Mod întunecat pentru fundal. Știm cu toții modul întunecat. Dar nu întotdeauna imaginea dvs. de fundal se potrivește bine cu tema întunecată pe care o puteți activa în interfața One UI. Cu Android 12 și One UI 4.0 puteți activa opțiunea Mod întunecat pentru tapet atunci când vă setați fundalul. Acest lucru face ca imaginea să fie un pic mai întunecată, astfel încât să se potrivească mai bine cu Dark Mode în sine.

Tastatură Grammarly cu noua interfață Samsung

Creați-vă propriile autocolante emoji. De asemenea, Tastatura Samsung aduce câteva trucuri noi în Android 12 și One UI 4.0 beta. Mai precis, puteți crea autocolante noi prin combinarea emoji-urilor existente într-o nouă animație. Le puteți partaja apoi direct în aplicația în care lucrați când ați atins această funcție de pe tastatură.

Tastatură: integrare gramaticală. Dacă ai tastatura sub degete, iese în evidență de mule ori altceva. În plus față de verificarea ortografică obișnuită, acum puteți verifica gramatical textul și prin Grammarly. Acest lucru este foarte util în sine, dacă nu ar fi faptul că opțiunea funcționează numai în limba engleză. Dar pentru persoana potrivită acesta este un plus frumos.

Ecran nou „Distribuiți”. Partajarea fotografiilor și a altor fișiere a fost deja îmbunătățită în One UI 3. Cu One UI 4.0 totul devine și mai clar. Sau bine, diferitele opțiuni au fost aranjate mai bine și nu mai primiți un exces de opțiuni de partajare. Dezavantajul: dacă doriți să partajați ceva pe un drum pe care îl utilizați mai rar, trebuie să atingeți puțin mai des pentru a deschide în continuare aplicația potrivită.

Modificări ale camerei: înregistrare video îmbunătățită în modul Foto. Înainte de a partaja fotografii sau videoclipuri, trebuie să le faceți mai întâi. În aplicația pentru cameră, întâlnim câteva îmbunătățiri subtile. De exemplu, puteți înregistra deja videoclipuri în modul Foto, ținând apăsat butonul declanșator. Dar trebuia să îl ții pentru a continua să filmezi. În One UI 4 apare o mică „blocare”. Dacă glisați acolo, dispozitivul continuă să înregistreze, fără a fi nevoie să țineți degetul pe butonul declanșator.

Protejați bateria cu Android 12 și One UI 4.0

Single Take cu mai multe moduri diferite. Și chiar mai multe se întâmplă în aplicația pentru cameră a seriei Galaxy S21 cu Android 12 și One UI 4.0. Modul Single Take primește un nou tip de meniu de înregistrare. Este în stânga sus! Mai mult, veți întâlni mai multe tipuri de înregistrări aici decât în ​​One UI 3.x și Android 11. Modul Single Take primește treptat mai multă funcționalitate, astfel încât să puteți face cu ușurință fotografii sau videoclipuri mai complexe.

Restabiliți cu ușurință fotografiile remasterizate la original. După Galaxy S21, din ce în ce mai multe telefoane Galaxy au primit recent funcția Photo Remaster în Galerie. Puteți reîmprospăta o fotografie (veche) și puteți salva versiunea remasterizată separat. În One UI 4, telefonul dvs. „își amintește” că ați remasterizat o fotografie, astfel încât să puteți oricând să comutați instantaneu între original și remaster. Nicio fotografie suplimentară nu va apărea în Galeria dvs. pentru asta.

Protejați bateria: încărcați până la 85%. Și nu în ultimul rând, am dori să subliniem o funcție care a apărut deja pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Odată cu actualizarea Android 12, va veni și pe alte dispozitive Galaxy: Protejați bateria. În partea de jos a meniului Mai multe setări ale bateriei, este noua funcție. Aceasta vă asigură că dispozitivul primește maximum 85% din încărcarea 100% a bateriei. Acest lucru ar trebui să prelungească durata de viață a bateriei. Dar, desigur, vă va costa 15% din încărcarea maximă a bateriei.

Vom primi și mai multe funcții noi pe dispozitivele Galaxy

Alegeți ieșirea audio direct pe ecranul de blocare. Cu Android 12 și One UI 4.0 puteți alege ieșirea audio – dacă ascultați muzică. De exemplu – direct pe ecranul de blocare. Panoul playerului dvs. de muzică primește suplimentar un buton Media Output. Cu acesta unde puteți alege unde trebuie trimis sunetul de redare. Astfel, este ușor să treceți rapid de la căști la difuzoarele Bluetooth, de exemplu.

Mai mult, mai mult și mai mult! Da, vor fi mult mai multe noi caracteristici cu interfața Samsung One UI 4.0. După cum am spus mai sus, nu este totul nou și diferit în One UI 4 și Android 12 pe telefonul dvs. Samsung. Dar vom descoperi pe parcurs mult mai multe lucruri ce vor fi aduse de noul software Samsung. În viitor, vom evidenția și mai multe puncte care se modifică odată cu actualizarea viitoare de software, așa că mai treceți când aveți timp pe I❤️Samsung! Vedeți, tot aici, ce dispozitive Samsung vor primi One UI 4.0 bazat pe Android 12!