Android 12L – un sistem de operare pentru dispozitivele cu ecran mare

404
Android 12L un sistem de operare pentru dispozitivele cu ecran mare
Sursa Foto: Google

Google a lansat vineri o previzualizare a sistemului de operare Android 12L. Este nouă versiune de Android care face Android 12 și mai bun pe ecranele mari. Ideea aici este de a oferi utilizatorilor de pe tablete, pliabile și laptopuri cu sistem de operare Chrome o interfață de utilizator îmbunătățită.

Dar Google a spus că Android 12L este și pentru telefoane. Deoarece nu veți vedea cu adevărat cele mai multe dintre noile funcții acolo, totuși, accentul se pune acum pe alte dispozitive, înregistrările beta pentru dispozitivele Pixel fiind lansate mai târziu în previzualizare.

Deoarece Google se referă la Android 12L ca „o scădere de funcții” și „actualizare a caracteristicilor” nu pare să fie o variantă completă de Android pentru aceste dispozitive. În schimb, este o actualizare pentru dispozitivele cu ecran mare care introduce instrumente suplimentare pentru multitasking. Implicit, acest sistem de operare ar trebui să facă și aplicațiile să arate mai bine pe aceste dispozitive.

Funcții îmbunătățite de multitasking cu noul sistem de operare

Mai exact, aceasta înseamnă că Google a îmbunătățit modul în care notificările, setările rapide, ecranul de blocare, prezentarea generală și ecranul de pornire arată pe ecranele mari. Aplicațiile de sistem de pe Android 12L au fost, de asemenea, optimizate.

Ceea ce este probabil cel mai interesant aici sunt noile funcții multitasking. Noul OS are o bară de activități care amintește puțin de iPadOS. Android a acceptat deja modul ecran împărțit pe tablete, dar acum este mai ușor de descoperit. Pur și simplu glisați și plasați o pictogramă din bara de activități pe ecran pentru a o deschide. Aceasta înseamnă că fiecare aplicație de pe Android este acum activată să accepte modul ecran divizat.

TechCrunch este o revistă americană online fondată în 2005 care prezintă opinii, știri și analize despre tehnologie. A fost achiziționată în 2010 de AOL cu 25 de milioane USD. TechCrunch este disponibilă în engleză, franceză, chineză și japoneză.

Google intenționează să lanseze 12L la începutul anului viitor, la timp pentru următorul val de tablete și pliabile, conform Techcrunch. Pe lângă Android 12L, Google a anunțat și noi funcții în sistemul de operare pentru ca dezvoltatorii să sprijine mai bine aceste dispozitive.

În ceea ce privește Google Play, compania va verifica acum aplicațiile în raport cu regulile sale privind calitatea aplicațiilor pentru ecranul mare. Apoi clasamentele sale de căutare vor lua în considerare rezultatele acestui lucru. „Pentru aplicațiile care nu sunt optimizate pentru ecrane mari, vom avertiza utilizatorii cu o notificare pe pagina de înregistrare a aplicației din Magazin Play”, a spus Google.

Dispozitive Galaxy care ar trebui să primească actualizarea Android 12L

Seria Samsung Galaxy Z Fold

Seria Samsung Galaxy Tab

  • Seria Samsung Galaxy Tab S7
  • Galaxy Tab S7 FE
  • Galaxy Tab S6 5G
  • Galaxy Tab S6
  • Galaxy Tab S6 Lite
  • Galaxy Tab A 8.4
  • Galaxy Tab A7
  • Galaxy Tab A7 Lite
  • Galaxy Tab Active 3