Sistemul de operare Android 13 va oferi Material You Dynamic theme

321
Sistemul de operare Android 13 va oferi Material You Dynamic theme
Sursa Foto: via tizenhelp.com

Cu versiunea Android 12, Google a introdus un sistem de tematică dinamică Material You pentru dispozitive. Din păcate, funcția Material You Dynamic nu vine pe alte smartphone-uri și tablete, este doar pe telefoanele Google Pixel. Cu toate acestea această exclusivitate s-ar putea schimba în următoarea versiune Android 13.

Conform unor surse citate de TizenHelp, Google lucrează la patru noi sisteme dinamice de tematică cu diferite combinații de culori pentru a crea o temă de culoare perfectă și frumoasă. Astfel acest Material You Dynamic va ajunge cu Android 13 pe mai multe smartphone-uri.

Material You Dynamic theme cu Android 13

AndroidPolice a primit câteva imagini cu aceste teme dinamice – Material You Dynamic theme și arată uimitor. Site-ul prezintă și imagini cu cele patru teme noi numite TONAL_SPOT, VIBRANT, EXPRESSIVE și SPRITZ. Cele patru teme arată diferit una de alta și au caracteristici diferite.

Prima TONAL_SPOT vine cu culoarea implicită MONET. In același timp, VIBRANT are un accent destul de diferit, dar paleta de culori este foarte asemănător cu TONAL_SPOT.  EXPRESSIVE are mai multe culori decât celelalte trei și oferă alegeri mai bune, iar SPRITZ este ceva mai palid. SPRITZ, de exemplu, folosește tonuri monocromatice mai dezactivate, care se potrivesc bine cu modul întunecat, în timp ce EXPRESIVE oferă mai multe culori popping care se potrivesc cu cele de bază din imaginea de fundal.

Oppo a fost fondată în 2014 și este o filială a grupului chinez BBK Electronics. Oppo operează în peste 40 de țări și regiuni, cu 10 centre de producție, 6 institute de cercetare și 5 centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume.

Scopul principal al temei Material You Dynamic este de a schimba culorile sistemului, temele pictogramelor și fundalul unui smartphone pentru a-l face mai elegant și mai frumos. Samsung și Oppo lucrează la propriile teme de culoare. În versiunea One UI 4 Beta 2, Samsung a lansat un serviciu similar pentru seria Galaxy S21 și alte modele emblematice. Cu viitorul sistem de operare Android 13, Google poate deschide această funcție pentru toate smartphone-urile și tabletele.

Noile funcții Material You Dynamic sunt încă în faza incipientă de dezvoltare. Cum mai avem câteva luni înaintea primelor programe beta pentru Android 13 este posibil să mai apară modificări.