5 moduri în care seria Galaxy S21 este mai rea decât seria Galaxy S20

690
5 moduri in care seria Galaxy S21 este mai rea decat Galaxy S20
Sursa Foto: via mobilesyrup.com

Nu se poate nega că seria Galaxy S21 s-a inspirat foarte mult din telefoanele actuale Galaxy Note – atât ca formă, cât și ca funcții. Dar, spre deosebire de anul trecut, există o diferențiere mai mare între cele trei modele Galaxy S21. Cu alegerile pe care Samsung le-a făcut telefoanele din seria Galaxy S21 sunt în unele moduri mai rele decât seria Galaxy S20. Aceste lucruri ies în evidență mai ales la cele două opțiuni mai ieftine. Printre aceste downgrade-uri, există câteva care sunt prea evidente pentru a trece peste ele.

Mulți utilizatori vor trece peste aceste lucruri la Galaxy S21, Galaxy S21+ sau S21 Ultra, din considerente de preț. Da, modelele noii serii premium Samsung sunt mai ieftine decât seria Galaxy S20. Este adevărat că aceste regresii au jucat un rol important în scăderea prețului, dar Apple este criticată în mod similar.

Cu această politică, Samsung ia unele opțiuni pe care le-am avut deja pe modelele Galaxy S20 și S20+ și ne forțează să cumpărăm un S21 Ultra. Prin intermediul Android Police, vă arătăm cinci moduri în care seria Galaxy S21 este mai rea decât seria Galaxy S20.

Fără încărcător în cutie la seria Samsung Galaxy S21

1. Fără încărcător în cutie la seria S21. Când am văzut că Apple renunță la încărcătoare în cutie nu am crezut că Samsung va face același lucru. Pentru noua serie S21, tot ceea ce Samsung vă oferă este un cablu USB-C. Nu primiți în cutie ștecherul pentru priză!  Samsung va lasă opțiunea de a reutiliza un adaptor pe care îl dețineți deja sau de a cumpăra unul nou. Da, poate fi o achiziție suplimentară, dar măcar putem alege ce încărcător dorim.

Prima priză și ștecherul cu două cleme au fost brevetate în 1882 de englezul Thomas Tayler Smith. El a primit brevetul britanic 4162. Thomas Tayler Smith a brevetat aceste lucruri și SUA în 1885 unde a primit brevetul SUA 311.616.

În ceea ce privește tehnologia de încărcare în sine, Samsung Galaxy S21 Ultra a renunțat la suportul pentru o încărcare rapidă de 45W. Va avea aceeași viteză modestă de 25W, la fel ca Galaxy S21 și Galaxy S21+. Modelul Samsung Galaxy S20 Ultra a avut încărcare rapidă de 45W, dar în cutie am primit un încărcător de 25W. Un regres în această privință!

Ecrane cu rezoluție mai mică și mai puțină memorie RAM

2. Rezoluție de 1080 pixeli. Rezoluția ideală pentru afișajul unui telefon a fost și este o discuție intreminabilă. La fel ca multe altele depinde de ochii și modul de utilizare al fiecărui proprietar de smartphone. Sigur că cei mai mulți vor o rezoluție cât mai mare. Samsung a luat decizia de a schimba afișajele QHD cu cele FHD pe Galaxy S21 și Galaxy S21+. Modelele emblematice ale companiei (inclusiv S21 Ultra) sunt oricum setate implicit la 1080p. Dar niciunul dintre ele, cu excepția lui S21 Ultra, nu poate suporta rate de reîmprospătare ridicate la rezoluțiile de vârf QHD. Vor face acest lucru la o rezoluție FHD mai mică.

Afișajele au fost mult timp o caracteristică de marcă pe telefoanele Samsung. Acum această rezoluție mai mică pe cele mai noi flagship-uri ar putea declanșa o nouă tendință îngrijorătoare pentru fani. Vrem nu vrem, gândul ne duce și la seria mid-range unde Samsung ar putea aplica același lucru pentru modelele superioare.

3. Capacitate RAM mai mică. Samsung probabil a considerat că memoria de bază de 12GB RAM la toată seria Galaxy S20 a fost cam exagerată. Atunci a revenit pentru a limita memoria RAM la 8GB de data aceasta. Încă o dată, modelul Galaxy S21 Ultra primește un tratament preferențial. Acesta își păstreze opțiunile de 12 și 16GB de memorie RAM, schimbarea aplicându-se doar celor două modele mai ieftine.

În timp ce este o scădere mare pe hârtie, capacitatea RAM mai scăzută ar trebui să fie adecvată pentru majoritatea utilizatorilor. În general foarte multe flagship-uri de la alte companii oferă aceeași capacitate. Mai mult, foarte mulți utilizatori nu ajung nici măcar să umple această memorie pe smartphone-urile lor. Totuși este un nou downgrade pe seria S21 și această memorie RAM trebuia să rămână măcar la fel cu S20.

Carcasă spate din plastic pe Galaxy S21

4. Spate din plastic pe modelul mai mic Galaxy S21. Spatele din plastic pentru Samsung Galaxy S21 este o altă bilă neagră pentru această serie. Deși ne-a plăcut acest lucru la Galaxy Note 20 standard, am simțit totuși că este din considerente de preț. Se mai întâmplă! Dar acum Samsung a trântit din nou un plastic pe modelul S21. Da este un Glasstic, ceva combinație de plastic și sticlă, dar celelalte două modele folosesc Corning Gorilla Glass. Cel puțin rama este încă din metal pe Galaxy S21, astfel încât durabilitatea nu are de suferit.

Indiferent dacă preferați sau nu un spate din plastic (este de calitate pentru cât plătim), ar putea fi foarte subiectiv. Trebuie să remarcăm că, acum Galaxy S21 este acum cu un pas mai aproape de Samsung Galaxy S20 FE.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Nu au slot pentru Micro-SD și nici conectivitate MST

5. Fără posibilitatea extinderea stocării și fără MST. În afară de toate acele modificări mari, Samsung a exclus și slotul pentru card Micro-SD de pe întreaga linie S21. Telefoanele Samsung Galaxy au fost până acum printre modele emblematice cu slot pentru Micro-SD. Astfel stocarea a putut fi extinsă la nevoie până la 1TB cu un card de memorie. Cu toate aceste la noua serie Samsung suntem limitați doar la spațiul lor de stocare încorporat. Pentru Galaxy S21 și S21+, înseamnă opțiuni de 128 și 256GB, în timp ce Ultra are 256 sau 512GB.

Samsung a renunțat, de asemenea, la MST – Magnetic secure transmission.  Această caracteristică a diferențiat Samsung Pay de celelalte servicii mobile de plată. Odată cu dezvoltarea infrastructurilor de plată echipate cu NFC, caracteristica MST tinde să devină învechită. Cu toate acestea, această modificare nu se aplică pe toate piețele, iar unele modele Galaxy S21 încă păstrează funcționalitatea MST.

De asemenea modelul de bază Galaxy S21 nu acceptă UWB pentru aplicații viitoare precum Digital Key. Celelalte modele vor accepta acest lucru. Cu Digital Key veți putea deschide ușa mașinii cu telefonul. Dar acest lucru nu este o mare afacere momentan. Numai că toate aceasta fac din Galaxy S21 un model de clasa a doua din noua serie Samsung.