Actualizarea Android 14 și One UI 6 lansată pentru seria Galaxy S22

314
Actualizarea Android 14 si One UI 6 lansata pentru seria Galaxy S22
Sursa foto: galaxyclub.nl

După o așteptare chinuitoare pentru mulți utilizatori seria Galaxy S22 a primit în sfârșit actualizarea stabilă Android 14 și One UI 6.0. Upgrade-ul sosește, în mod surprinzător, doar două zile mai târziu decât a prezis de un program dubios apărut anterior, program anulat apoi de Samsung.

Da, asta e oarecum curios. Săptămâna trecută a apărut un program de actualizare Android 14 care a fost publicat chiar de Samsung. De fapt, a fost imediat clar în aceeași zi că era greșit acel program. De exemplu, predicția că Android 14 va fi lansat pe Galaxy Z Flip 5, Z Fold 5 și Galaxy A54 nu s-a adeverit. Când nici startul promis pentru Galaxy S22 nu s-a întâmplat, părea clar: programul era incorect. Cum am scris mai sus, Samsung a anulat acel program de actualizare.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor, prognoza pentru actualizarea Galaxy S22 nu a fost atât de rea. Acum a început – cu câteva zile întârziere, dar totuși este disponibilă în Europa. Primii utilizatori pot descărca acum actualizarea de ~3GB la versiunea de firmware S90*BXXU6DWK4, potrivit GalaxyClub.

Actualizarea aduce trei lucruri. Cel mai puțin interesant este prezent noul patch de securitate din noiembrie 2023. Mai interesante sunt Android 14, și mai ales: interfața Samsung One UI 6. Acesta conține cele mai multe inovații vizuale și funcționale pentru Galaxy S22, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra. De exemplu, un nou design al Quick panel și un nou font al interfeței. În plus, există îmbunătățiri pentru widgetul și aplicația Samsung Meteo, ecranul de blocare și camera foto, securitate, gestionarea bateriei și multe altele.

Aplicația Samsung Meteo primește datele despre vreme de la The Weather Channel. Samsung colaborează cu acest canal începând cu Galaxy S8. Samsung Meteo permite utilizatorilor să se conecteze direct la site-ul web weather.com.

Când upgrade-ul este disponibil pe seria Galaxy S22, îl puteți descărca și instala. Dacă nu doriți să așteptați notificarea automată, puteți verifica și manual dacă o puteți descărca. Faceți acest lucru prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.

Nu uitați că este o actualizare mai mare decât actualizările lunare de securitate. De preferință, descărcați pachetul prin Wi-Fi, dar va dura ceva timp pentru procesare și instalare. De asemenea, rețineți că bateria telefonului dvs. nu va dura atât de mult după upgrade. În principiu, nu este un bug, este ceva normal. Este nevoie de timp pentru ca telefonul să se optimizeze din nou. Când acest proces a fost finalizat, consumul dvs. de energie se va normaliza din nou. Reporniți manual Galaxy S22 la câteva ore după instalare pentru a ajuta acest proces.