Android 9.0 Pie este deja testat pe Galaxy S8 și pe Note 8

3633

În această săptămână, Samsung a anunțat noua interfață One UI la Samsung Developer Conference 2018 de la San Francisco. Conform site-ului GalaxyClub, acest lucru vine cu actualizarea la Android 9.0 Pie pentru diverse telefoane Samsung. Desigur, modelele de top din acest an se vor afla în prim-plan. Dar foarte probabil ca inclusiv modelele de vârf din 2017 să primească noua interfață One UI. Putem confirma acest lucru pe baza informațiilor despre software-ul pe care sud-coreenii îl testează pentru dispozitiv.

Dar, deși accentul este pus pe modelele de top din acest an – Galaxy S9 și Note 9 – putem spune că Note 8 este deja testat cu noul software. Samsung va pune pe Galaxy S8 și Galaxy Note 8 noua interfață UI. Acesta va veni cu actualizarea la Android 9.0 Pie în 2019.

În China, un oficial Samsung ar fi anunțat că Galaxy S8 și Note 8 au și un UI cu upgrade-ul la Android 9.0 Pie. Și putem spune aproape cu certitudine că toate telefoanele Galaxy care primesc actualizarea la Android 9.0 vor primi, de asemenea, noua interfață. Toate dispozitivele care au primit actualizarea Android Oreo de la Google, au primit și caracteristicile care aparțin versiunii Android Oreo de la Samsung. Ar fi poate prea mult ca Samsung să dezvolte versiuni separate de Android 9.0 cu două interfețe diferite.

Nu știm data când vor fi actualizate Note 8 și Galaxy S8

Pentru Galaxy Note 8, Samsung testează versiunea de software N950FXXU5DRK4. Numărul de versiune ale firmware-ului actual Android Oreo pentru Galaxy Note 8 are formatul CRxx pentru ultimele patru caractere. R înseamnă anul acesta (2018), iar C pentru Android Oreo. D în versiunea de software testată indică faptul că este o nouă generație de software. Acum este posibil ca Galaxy Note 8 să vină pur și simplu cu noi caracteristici fără un upgrade Android – dar mai logic este un firmware bazat pe Android 9.0 Pie. Nu este clar când Samsung va lansa upgrade-ul Pie pentru Galaxy Note 8. Poate undeva în primul trimestru al anului 2019. Dar, este foarte clar că este în plină desfășurare.

Firmware – este un program special, de mici dimensiuni, pentru comanda și controlul unor aparate inteligente. Poate fi pentru camere foto digitale, calculatoare, CD-playere, telefoane mobile, etc. Firmware-ul are o memorie mică și este specializat exclusiv pentru aparatul în care este înglobat.

Din păcate, numărul versiunii firmware-ului de testare nu arată dacă noul software conține interfața One UI. Trebuie să avem răbdare până la confirmarea finală. Dar ultimele informații despre acest lucru, din punctul nostru de vedere, sunt dătătoare de speranțe.

Întrebarea care se pune este când Galaxy Note 8 și Galaxy S8 vor primi upgrade-ul la Android 9.0 Pie? Știm că Galaxy S9 și Note 9 vor fi primele care vor primi actualizarea, începând cu luna ianuarie. Dar, trebuie ca acestea să se lingă puțin pe buze după ce au gustat din noua „Plăcină” – Pie. Apoi, poate undeva prin martie, poate mai repede, actualizarea va ajunge și pe Galaxy Note 8 și Galaxy S8 /S8+.

Cu mult înainte de acest moment vom afla mai multe despre noua interfață One UI. În aceste zile trebuie să înceapă testul beta pe Galaxy S9. Atunci vom putea vedea tot ce este nou la noua interfață.