Android Auto nu va mai funcționa pe dispozitivele mai vechi

234
Android Auto
Sursă foto: Drive

Google face permanent diferite schimbări la aplicațiile sale, schimbări care sunt de obicei anunțate anticipat. Recent au anunțate astfel de schimbări pentru Google Chrome și Calendar. Acum Android Auto este în cauză, aplicația auto nu va mai mai funcționa pe dispozitivele mai vechi în viitorul apropiat.

Luna trecută, Google a spus că cea mai recentă actualizare actuală a Chrome (versiunea 120) va fi ultima care va accepta dispozitive care rulează Android Nougat sau o versiune anterioară. De asemenea, Google Calendar va face o mișcare similară, nu va mai funcționa pe acest sistem de operare mai vechi. Pentru context, Android Nougat a fost lansat în 2016.

Acum, aplicația Android Auto este următoarea care face o astfel de mișcare. Potrivit 9to5Google, conform noilor detalii din versiunea 11.0, Android Oreo va fi cerința minima pentru funcționarea aplicației auto Google. Textul din codul aplicației arată clar că utilizatorii vor fi în curând notificați cu privire la necesitatea de a actualiza la o versiune mai nouă de Android.

Pe lângă notificările de pe telefon, se pare că Android Auto va afișa și un avertisment similar pe ecranul de infotainment al mașinii. Întrucât aceste alerte nu au fost încă lansate pe dispozitive, se pare că Android Auto va continua să funcționeze pe Nougat pentru un timp, dar ceasul trece.

Lansat în Android Oreo OS are încă în decembrie 2023 o cotă de piață de 2,95%. Android 13 este pe primul loc cu o cotă de 37,63%, urmat de Android 12 cu 18,02%. Pe locul trei este Android 11 cu 17,36, urmat de Android 10 cu 9,17%.

Dacă aveți încă un telefon care rulează pe sistemul de operare Android Nougat sau o versiune anterioară, ar trebui să vă gândiți cu siguranță să faceți upgrade la un telefon nou înainte ca Android Auto, Calendar și Chrome să nu mai funcționeze la maxim. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Galaxy din 2023!

Pe de altă parte, Android Auto a primit versiunea 11.0 care aduce o schimbare majoră. Este vorba despre abilitatea de a schimba starea și pictogramele aplicației pentru a se potrivi cu dispozitivele Samsung. Utilizatorii de Samsung Galaxy pot observa că pictogramele aplicaților au trecut de la formele circulare implicite la forma „squircle” utilizată în interfața Samsung One UI.