O nouă funcție pe aplicația Android Auto cu Google Maps

234
Android Auto Google Maps
Sursa foto: sammobile.com

La începutul anului, Google Maps a primit o funcție care a permis ca aplicația să fie afișată simultan în tablourile de bord Android Auto și pe smartphone-urile Samsung și Android conectate. Dar această adăugare a fost de scurtă durată. S-a dovedit că a fost o caracteristică adăugată de Google neintenționat sau, dacă doriți, o eroare a companiei americane. Această caracteristică a fost eliminată după câteva zile, dar nu am aflat cauza. Probabil mai trebuia testată și optimizată.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat, caracteristica este iarăși pe Android Auto și Google Maps. Potrivit SamMobile, numeroși utilizatori Reddit au scris că acum pot folosi navigarea Google Maps pe tablourile de bord Android Auto și pe telefoanele Android conectate simultan. De data aceasta, poate fi o adăugare oficială intenționată de Google, mai degrabă decât rezultatul unei erori.

Android Auto: Google Maps primește o nouă funcție

Google și-a actualizat aplicația Maps pentru telefoane mobile recent, la sfârșitul lunii iunie. Lansarea a adus aplicația la versiunea 11.85.0300. În jurnalul oficial de modificări, Google menționează că cea mai recentă actualizare „aduce remedieri de erori care îmbunătățesc produsul nostru pentru a vă ajuta să descoperiți locuri noi și să navigați la ele”. Descrierea pare potrivită pentru ceea ce s-a întâmplat acum în ceea ce privește Android Auto, dar jurnalul de modificări nu menționează clar această integrare îmbunătățită.

Sperăm că acesta nu este o altă întâmplare, iar utilizatorii de dispozitive Samsung – și într-adevăr alți utilizatori Android – vor putea să folosească Hărți Google în timp ce rulează Android Auto pe tablourile de bord ale mașinilor lor conectate. Tot la sfârșitul lunii iunie Google Maps a fost actualizat și pentru seriile Watch 5 și Watch 4. Și aici apare aceeași frază în jurnalul de actualizări.

Android Auto a fost anunțat de Google în 2014. În 2015 Hyunda Sonata a fost prima mașină cu Android Auto. Peste 500 de modele de mașini acceptă această aplicație Auto. Vocea pe care o auziți pe Google Maps este a lui Karen Jacobsen.

Google Maps pe ecranul telefonului în timp ce Android Auto este activ este util pentru șoferii ale căror mașini acceptă Android Auto, dar ale căror tablouri de bord nu au comenzi tactile. În aceste cazuri, navigarea în Hărțile Google folosind telefonul în timp ce Android Auto este activ, este mult mai convenabilă.