Android Pie aduce funcționalitate desktop la Galaxy S9 fără doc DeX

1628

Cu actualizarea la Android 9.0 Pie, puteți utiliza software-ul DeX al Samsung pe Galaxy S9, fără o stație de andocare. Până în prezent, acest mod de lucru funcționează numai pe Samsung Galaxy Note 9 și pe tableta Galaxy Tab S4.

Atunci când a lansat pe Galaxy S8 în 2017, Samsung a lansat și stația de andocare DeX. Cu această stație de andocare DeX – Desktop eXtenstion, puteți transforma telefonul într-o stație de lucru desktop completă. Smartphone-urile high-end care au urmat, Galaxy Note 8 și Galaxy S9 și S9+ au și ele suport Samsung DeX.

Începând cu phabletul Galaxy Note 9 nu mai aveți nevoie de un doc extern pentru a lucra în mediul desktop. Acum este suficient un cablu, cu condiția să aveți un mouse și o tastatură cu o conexiune Bluetooth. Modul „DeX” din Galaxy Note 9 va veni pe Galaxy S9 când se va face actualizarea cu noul sistem de operare Android 9.0 Pie. Informația vine de la site-ul olandez GalaxyClub, prin intermediul XDA Developers.

Funcționalitate DeX fără stație de andocare la Galaxy S9 și S9+

Deci, după upgrade-ul cu Android 9.0 Pie, puteți utiliza pe Samsung Galaxy S9 și S9+ în modul desktop fără DeX Station sau DeX Pad. Aveți nevoie doar de periferice wireless și un cablu HDMI-la-USB-C.

Este o veste bună pentru oricine dorește să încerce modul DeX, dar nu dorește să cheltuiască 90 € pe DeX Pad. Este mult mai puțin. Pentru cei care au cumpărat un DeX Pad, acesta nu mai este necesar după actualizare. Bineînțeles că cei care vor dori pot utiliza în continuare DeX Pad, cele două rămân cu această funcționalitate.

XDA-Developers este un site ce se ocupă de software mobil și are peste 6,6 milioane de membri la nivel mondial. Portalul XDA este o sursă permanentă pentru știrile privind dezvoltarea sistemului Android și a telefoanelor mobile. XDA Developers este deținut compania JB Online Media cu sediul în SUA.

Am scris anterior că cele două Galaxy S9 și S9+ primesc pentru camera foto și Scene Optimizer. În plus, navigarea prin gesturi – disponibilă acum numai pe Galaxy A7 și Galaxy A9 – va fi disponibilă pentru toate telefoanele Samsung care primesc actualizarea la Android 9.0 Pie. Actualizarea „Pie” va aduce în curând o mulțime de funcții noi dispozitivelor existente. Și asta, pe lângă modificările vizuale obișnuite pe care le aduce o mare actualizare a sistemului de operare Android.

Actualizarea Android 9.0 Pie pentru Galaxy S9 este așteptată la începutul anului 2019. În acest moment așteptăm programul beta. Acest program va fi lansat în primul rând în Statele Unite și în Coreea de Sud. Probabil câteva săptămâni mai târziu, Android 9 Pie beta, va fi lansat și în unele țări din Europa. Nu avem informații că acesta ajunge și în România dar, speranța moare ultima. Nu ne rămâne decât să sperăm.