Apeluri WhatsApp prin Android Auto vor fi disponibile cu telefoanele Galaxy

257
Apeluri WhatsApp prin Android Auto vor fi disponibile pe telefoanele Galaxy
Sursa foto: via sammobile.com

CES 2023 Las Vegas s-a încheiat duminică, dar a adus o mulțime de vești bune, produse și tehnologii noi. O parte a anunțului Google la Consumer Electronics Show 2023 a fost despre Android Auto. Cu această ocazie Google a anunțat că a lansat în sfârșit versiunea reproiectată a Android Auto pentru toată lumea. De asemenea, compania a anunțat câteva parteneriate și caracteristici exclusive. Printre altele, posibilitatea de a efectua apeluri WhatsApp prin Android Auto.

Google a dezvăluit că utilizatorii celor mai recente smartphone-uri Pixel și Samsung Galaxy pot efectua apeluri WhatsApp direct prin Android Auto. În prezent, consumatorii pot efectua doar apeluri vocale tradiționale prin Android Auto. De acum lucrurile se schimbă, șoferii care au Android Auto pot efectua apeluri vocale prin aplicații VoIP (Voice over Internet Protocol). Dacă funcția va avea de succes, Google ar putea aduce aceeași capacitate altor aplicații de comunicare.

Apeluri WhatsApp prin Android Auto pe telefoanele Galaxy

Ne așteptăm ca posibilitatea de a efectual apeluri WhatsApp prin Android Auto să debuteze pe telefoanele noi Samsung, potrivit SamMobile. Apoi, cel mai probabil și telefoanele ceva mai vechi ale companiei Samsung să beneficieze de acest lucru. În viitor posibil și alți producători de telefoane Android, în afară de Samsung și Google, vor beneficia de această facilitate.

Vorbind despre Android Auto, Google a lansat o versiune actualizată a designului Android Auto la CES 2023. Google vrea să facă utilizarea aplicației mai ușoară și mai intuitivă, accentul fiind pus pe mass-media, navigație și comunicare.

Google Maps este cea mai utilizată aplicație de navigație la nivel global. Aplicația este folosită în medie de 154,4 milioane de utilizatori lunar din peste 220 de țări și teritorii și în peste 70 de limbi. Vocea pe care o auziți pe Google Maps este a lui Karen Jacobsen.

Noua versiune de Android Auto aduce un nou aspect al interfeței de utilizare cu ecran împărțit tip carduri. În acest fel utilizatorii pot să vadă hărți (Google Maps) și comenzi media simultan. Deoarece acest format pentru aplicații poate fi afișat în diferite dimensiuni și forme, se poate adapta pentru orice dimensiune de ecran existentă pe autovehicul. Pe sistemele de infotainment ultralargi, poate afișa hărți pe partea dinspre șofer, în timp ce informațiile media, vremea sau muzica pe ecrane mai mici în cadrul display-ului auto.

Noul design Android Auto are o bară de activități, similară cu ceea ce am văzut pe dispozitivele Android 12L și Android 13. Bara de activități poate fi folosită pentru a comuta între aplicații sau pentru a deschide aplicații în modul ecran complet. De asemenea, afișează numărul de notificări necitite. Atunci când atingeți acel număr, vă puteți vedea toate notificările. Bara de activități include, de asemenea, un buton pentru sertarul de aplicații (similar cu un telefon) și o comandă rapidă pentru Google Assistant. Aplicațiile recente apar în centrul barei de activități.