Elimină această aplicație rău intenționată de pe telefonul Samsung Galaxy!

342
Dezinstaleaza aceasta aplicatie rau intentionata de pe telefonul Samsung Galaxy
Sursa Foto: SamMobile.com

Android se confruntă de multe ori cu numeroase problemele și defecțiunile de securitate. Google a luat multe măsuri și a introdus mai multe funcții de-a lungul anilor pentru a îmbunătăți securitatea și confidențialitatea pe dispozitivele Android. Dar și așa lucrurile rău intenționate încă trec de verificările companiei. Acum, a fost găsită o nouă aplicație care vă poate fura datele personale de pe telefoanele Samsung Galaxy.

Potrivit unei noi informații de la Bleeping Computer, via SamMobile, o aplicație populară de pe Google Play Store numită Craftsart Cartoon Photo Tools ascunde un cal troian numit „FaceStealer”. Te păcălește să-ți adaugi numele de utilizator și parola Facebook și apoi le trimite pe serverele rusești. De asemenea, programul malware poate elimina detaliile cardului de credit, termenii de căutare, mesajele și aproape orice dorește.

Aplicație rău intenționată pe telefonul Samsung Galaxy!

Compania franceză de securitate mobilă Pradeo a găsit această aplicație și ceea ce făcea săptămâna trecută. Google a eliminat deja aplicația din Play Store, dar credem că a acționat prea târziu. Până Google a eliminat aplicația din Magazin aceasta a fost instalată de foarte multe ori.

Potrivit Google Play Store, această aplicație a fost instalată de peste 100.000 de ori, ceea ce înseamnă că mulți oameni o folosesc. Dacă vă numărați printre acești oameni, trebuie să dezinstalați Craftsart Cartoon Photo Tools imediat și să vă schimbați acreditările Facebook. De asemenea, ar trebui să adăugați autentificare cu doi factori la conturile dvs. Facebook și Google.

Pradeo este o companie franceză fondată în 201 și are sediul la Paris. Este lider mondial în domeniul securității mobile. Pradeo este partener cu diferite companii printre care Microsoft, Samsung, BlackBerry, IBM, VMware, etc.

Aplicațiile de editare a imaginilor sunt extrem de populare printre utilizatorii de smartphone-uri. Și multe dintre aceste aplicații sunt gratuite, dar unele dintre ele ar putea găzdui malware pentru a vă fura datele. Este întotdeauna mai sigur să utilizați numai acele aplicații care sunt dezvoltate de mărci și dezvoltatori de încredere. Deci pentru utilizatorii de telefoane Samsung Galaxy și nu numai, atenție la aplicația Craftsart Cartoon Photo Tools! Eliminați-o imediat!