Aplicație care vă spune dacă telefonul Samsung Galaxy este rezistent la apă

373
Aplicatie va spune daca smartphone Galaxy este rezistent la apa
Sursa Foto: play.google.com

Cele mai multe smartphone-uri Samsung high-end și premium mid-range au certificare IP. Aceasta semnifică cât de rezistent la apă și praf este dispozitivul Samsung Galaxy. Dacă dispozitivul dvs. este reparat sau chiar are câțiva ani, este posibil să nu fie la fel de rezistent la apă pe cât ați putea crede.

Nu există într-adevăr nici o modalitate de a testa acest lucru fără a scufunda telefonul în apă. Dacă sigiliile sunt intacte, va supraviețui, dar dacă nu, vă puteți săruta telefonul pentru la revedere. Întrucât există o aplicație pentru aproape totul în aceste zile, ce se întâmplă dacă ar exista una care să vă spună dacă dispozitivul este încă rezistent la apă?

Aplicație care vă spune dacă telefonul Galaxy are rating IP

Aplicația de testare a rezistenței la apă susține că face exact acest lucru, conform SamMobile. Dezvoltată de Ray W, aplicația se bazează pe date de la senzorul de presiune barometrică găsit în majoritatea dispozitivelor. Practic acest senzor face o predicție despre starea rezistenței la apă și praf al unui smartphone Samsung Galaxy. Smartphone-urile emblematice Samsung Galaxy sunt certificate IP68. Adică sunt protejate total împotriva pătrunderii apei și prafului.

Modul în care funcționează este că aplicația măsoară nivelurile de presiune prin senzorul barometric. Când lansați aplicația, aceasta vă spune să lăsați telefonul în pace pentru un minut sau două, deoarece senzorul este calibrat pentru a măsura linia de bază. Apoi vi se solicită să apăsați ferm pe ecran în două puncte cu ambele degetele mari. Aplicația măsoară diferența de presiune pentru a vă informa dacă dispozitivul este rezistent la apă.

IP înseamnă „Ingress Protection”. De exemplu la IP57 – cifra 5 înseamnă că este posibil să treacă ceva praf, dar nu suficient pentru a deteriora produsul. Cifra 7 arată că poate fi scufundat până la 1 metru în apă timp de 30 de minute.

Următorul exemplu este o dovadă solidă a acestui concept de măsurare. Puteți să testați telefonul scoțând tava cartelei SIM de pe un dispozitiv care a fost identificat anterior ca rezistent la apă. Aplicația va produce un rezultat negativ atunci când tava este scoasă afară.

Aplicația a fost testată de colegii noștri de la SamMobile pe Samsung Galaxy S21 Ultra. Rezultatele au fost și negative și pozitive în teste succesive pe același S21 Ultra. Nu este surprinzător, deoarece dezvoltatorul aplicației nu oferă nicio garanție cu privire la acuratețea rezultatelor. Chiar dacă rezultatele pozitive sunt tot ceea ce obțineți din aplicație, gândiți-vă două ori înainte de a scălda dispozitivul fără un motiv întemeiat. Aplicația de verificare a rezistenței la apă este disponibilă gratuit în Play Store.