Apple va plăti un 1 miliard de dolari penalități companiei Samsung

630
Sursa Foto: via tweaktown.com

Poziția deținută de Samsung prin subsidiara sa Samsung Display pe piața mobilă OLED îi permite să facă afaceri foarte rentabile cu ceilalți competitori de pe piața smartphone. Calitatea extraordinară a ecranelor de telefoane produse de Samsung obligă rivalii și nu numai, să achiziționeze cantități mari de ecrane OLED.

Totul e bine și frumos, dar aceste contracte trebuie respectate. Dacă una dintre companii nu cumpără cantitatea minimă de comandă, trebuie să plătească companiei Samsung o penalitate. În această situație se află compania Apple, care trebuie să plătească aproximativ 1 miliard de dolari companiei Samsung.

Apple nu a respectat contractul cu Samsung Display

Apple are ca sursă pentru majoritatea panourilor sale OLED pentru iPhone, pe Samsung Display. Conform contractului, este necesar ca firma contractantă să ridice o  cantitatea minimă din comanda făcută. Dacă nu, trebuie să plătească penalități. Conform colegilor noștri de la SamMobile, Apple trebuie să plătească acum 1 miliard de dolari către Samsung Display.

Nu este prima dată când Apple trebuie să plătească o penalitate Samsung Display pentru că a cumpărat mai puține panouri OLED decât era prevăzut în contract. Apple a plătit aproape 684 milioane dolari către Samsung în trimestrul II 2019 deoarece nu a ridicat cantitatea minimă de comandă.

Samsung Display are un procent de peste 80% din totalul cotei de piață dintre producătorii de panouri OLED. Samsung Display furnizează afișaje pentru mai mulți producători importanți de smartphone-uri cum ar fi Apple, Huawei, Xiaomi și Google.

Acum, conform mai multor informații din Coreea de Sud, Samsung Display ar putea primi un alt „cadou” de la Apple. Presă locală sud-coreeană a estimat că pedeapsa ar fi în jur de 745 milioane USD. Acum, suma a fost revizuită și va fi foarte aproape aproape de 1 miliard de dolari.

Samsung Display pe profit cu penalizarea de la Apple

Surse interne Samsung au dezvăluit firmei de analiză Display Supply Chain Consultants că plata penalității Apple va fi de aproximativ 950 de milioane USD în Q2 2020, deoarece a cumpărat mai puține panouri OLED decât comandase. Samsung a postat recent ghidul de câștiguri pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2020. Acești bani de la Apple pot transforma o eventuală pierdere pentru Samsung Display într-un profit operațional.

Apple și nici ceilalți producători de smartphone-uri nu sunt imuni la schimbările dinamice ale pieței. Oamenii țin acum de dispozitivele lor emblematice mai mult timp. Perspectivele pentru anul 2020 nu sunt prea roz, deoarece pandemia erodează puterea de cumpărare a clienților. Deci, Apple, deși s-a așteptat să vândă mai multe telefoane mobile, condițiile de piață i-au fost potrivnice. Compania americană a comandat mai multe ecrane la Samsung Display și acum nu are altă opțiune decât să plătească aproape 1 miliard de dolari drept penalitate.