Acasă Stiri Apple a depășit Samsung în trimestrul patru la nivel mondial

Apple a depășit Samsung în trimestrul patru la nivel mondial

Apple Inc. a vândut 77,3 milioane de smartphone-uri în întreaga lume în al patrulea trimestru al lui 2017, conform firmelor de cercetare de piață, depășind Samsung Electronics Co. pe piața mondială. Apple a prins primul loc cu o cotă de piață de 19,3% la nivel mondial, lăsând Samsung pe locul al doilea, a declarat Strategy Analytics într-un raport publicat pe site-ul său. Samsung Electronics a scăzut cu 4% pe an și a livrat 74,4 milioane de smartphone-uri pentru o cotă de piață de 18,6% în toată lumea, în al patrulea trimestru al lui 2017, în creștere ușoară față de cota de piață de 18% avută acum un an.

Strategy Analytics a declarat că există o cerere destul de mare pentru iPhone X, deși volumul global al vânzărilor de Apple iPhone au scăzut anual în cinci din ultimele opt trimestre.

Samsung, care a înregistrat un declin de 4,4% în al patrulea trimestru, a rămas cel mai mare furnizor de smartphone-uri pentru întregul an 2017 cu o cotă de piață de 21,6%, față de 14,7% pentru Apple.

Huawei și-a menținut a treia poziție, cu o cotă de piață de 10,2% la nivel mondial în trimestrul al patrulea, menținându-se la același nivel ca în urmă cu un an. A fost urmat de producătorii chinezi Oppo, cu 7,4 și respectiv Xiaomi cu 6,9%.

Vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 9% în al patrulea trimestru al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut. Acesta este cel mai mare declin înregistrat vreodată pe piață de la lansarea primelor smartphone-uri în 2007. Acest declin se datorează în principal scăderii vânzărilor pe piața chineză. Conform Strategy Analytics, de la 438,7 milioane de unități vândute în trimestrul patru 2016, s-a ajuns la 400,2 milioane în trimestrul patru 2017.

Strategy Analytics este fondată în 1968 și are sediul în Massachusetts, SUA, are birouri în Statele Unite, Europa și Asia. Furnizează date, analize de afaceri și servicii de cercetare strategică în toată lumea. Oferă studii de piață, despre telefoane mobile, tablete, dispozitive conectate și analize competitive ale concurenților pentru telefoane mobile.

A fost cea mai mare scădere anuală din istoria vânzărilor de smartphone-uri. Directorul Strategy Analytics, Linda Sui, consideră că scăderea vânzărilor de smartphone-uri la nivel mondial a fost cauzată de un colaps pe imensa piață din China. Acolo cererea a scăzut cu 16% din cauza ratelor mai mari de înlocuire a smartphone-urilor de către utilizatori, a subvențiilor mai mici și a lipsei modelelor „wow”.

Cu toate acestea, în decursul întregului an, vânzările globale de smartphone-uri au crescut cu 1%, atingând pentru prima dată un impresionant număr de 1,5 miliarde de unități, potrivit Strategy Analytics.

Samsung este sub presiunea concurenților chinezi pe unele piețe majore, cum ar fi China și India, dar rămâne de departe cel mai mare brand smartphone la nivel global, vânzând un număr de 317,5 milioane de unități în întreg anul 2017„, a declarat Neil Mawston, Director Executiv la Strategy Analytics.

Stiri

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...

Samsung a lansat în sfârșit Chromebook seria 4 în Marea Britanie

Samsung Electronics Co Ltd. a anunțat ieri lansarea laptopurilor Chromebook 4 și 4+ în Marea Britanie. Combinând designul elegant și performanța cu...

Galaxy Z Flip 2 va avea un ecran cu rata de actualizare de 120Hz

Samsung Galaxy Z Flip a fost foarte bine primit de public și gigantul tech are în plan lansarea unui urmaș al acestuia...

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...