Viitorul Apple iPad 2022 va utiliza un ecran produs de Samsung

464
Viitorul Apple iPad 2022 va utiliza un ecran produs de Samsung
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Display este cel mai mare producător din lume de afișaje OLED de dimensiuni mici. Acesta furnizează ecrane OLED la diferite mărci, inclusiv companiei americane Apple. Acum aflăm că ecranele  OLED produse de Samsung Display vor debuta pe viitoarele Apple iPad cândva anul viitor. Tabletele Samsung folosesc ecrane OLED de peste un deceniu, dar iPad-urile Apple abia acum intră în joc.

Potrivit SamMobile care citează site-ul ethnic sud-coreean TheElec, Apple va lansa primul său iPad cu un ecran OLED de 10,86 inch (27,58 cm) în 2022. Dispozitivul va fi succesorul actualului Apple iPad Air. Samsung Display este așteptat să fie furnizorul exclusiv de ecrane OLED rigide pentru iPad Air de anul viitor. În 2023, Apple va lansa modele iPad Pro de 11 și 12,9 inch cu ecrane OLED.

Apple iPad 2022 cu ecrane OLED produse de Samsung

Această dezvoltare pare ciudată, deoarece Apple a trecut recent de la LCD-urile obișnuite la mini-LED-uri cu iPad Pro (2021). Tehnologia mini-LED oferă diverse îmbunătățiri față de ecranele LCD, inclusiv luminozitate mai mare, raport de contrast mai mare și un negru mai profund. Cu toate acestea, OLED este considerat a fi o tehnologie superioară datorită culorilor perfecte și raportului de contrast infinit. Tehnologia OLED are doar un dezavantaj: potențialele probleme de ardere.

Reticența Apple în fața tehnologiei OLED de ani de zile pare cel puțin ciudată. Doar cu aproximativ un an în urmă Apple a trecut la ecrane mini-LED pentru tabletele sale, iar acum trecerea la afișaje OLED radical diferite este cel puțin surprinzătoare. Sigur că Samsung nu dă cu piciorul unei astfel de oportunități de afaceri. Samsung va furniza afișaje OLED LTPO de 120Hz și pentru seria Apple iPhone 13 Pro.

LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) este un tip de afișaj cu temperatură scăzută, un mix de TPS, LTPS și TFT. Acest ecran duce la o economie de energie de ~15%. Tehnologia LTPO a fost lansată cu Apple Watch Seria 4.

Samsung și Apple colaborează și pentru ecrane de smartphone-uri. Apple a adoptat ecrane AMOLED produse de Samsung Display pentru mai multe din seriile sale. Seria Apple iPhone 12, în special modelele iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, folosesc numai ecrane AMOLED produse de Samsung.