Samsung va furniza afișaje de 120Hz pentru modelele Apple iPhone 13 Pro

382
Samsung va furniza afisaje de 120Hz pentru modelele Apple iPhone 13 Pro
Sursa Foto: via universmartphone.com

Următoarele modele de iPhone 13 Pro și Pro Max vor avea ecrane OLED cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz. Acest lucru va duce la un conținut și o derulare mai fluidă, un plus evident pentru viitoarele modele Apple. Samsung va fi furnizorul exclusiv de afișaje de 120Hz pentru modelele iPhone 13 Pro.

Cele două iPhone-uri de nivel superior din acest an vor avea ecrane OLED LTPO. Low-temperature polycrystalline oxide (LTPO) OLED este necesar pentru un ecran cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Aceste panouri vor fi furnizate exclusiv de Samsung Display.

Telefoanele Apple iPhone 13 Pro cu ecrane de 120Hz produse de Samsung

Multe surse au susținut că modelele iPhone 13 Pro vor avea o rată de reîmprospătare de 120Hz. Conform Universmartphone, după ani de zvonuri, inclusiv de la analistul Apple Ming-Chi Kuo, Ross Young, Jon Prosser și Max Weinbach și alții, Apple va trece la ecrane de 120Hz pentru modelele iPhone 13 Pro și Pro Max.

Suportul la 120Hz va fi posibil prin adoptarea de către Apple a tehnologiei de afișare LTPO de la Samsung. Tehnologia LTPO ar avea ca rezultat un backplane mai eficient din punct de vedere al energiei, care este responsabil pentru activarea și oprirea pixelilor individuali pe afișaj. Astfel este posibilă o rată de reîmprospătare de 120Hz fără un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei.

Rata de actualizare se măsoară în hertz (Hz) și arată de câte ori afișajul își reîmprospătează imaginea într-o secundă. Smartphone-urile cu o rată de actualizare mare au o estompare mai mică a culorilor și o calitate a imaginii mult mai fidelă.

Similar cu modelele Apple Watch, LTPO va permite modelelor Pro să aibă un afișaj Always on Display. Modelele iPad Pro au o rată de reîmprospătare de până la 120Hz din 2017, ca parte a funcției ProMotion. Aceasta ajustează automat rata de reîmprospătare în funcție de conținut. Multe smartphone-uri Android au afișaje de 120Hz, astfel încât o rată de reîmprospătare mai mare pe iPhone-uri era de așteptat.