Apple și Samsung au livrat mai multe telefoane în Q2 în America de Nord

306
Apple si Samsung au livrat mai multe telefoane
Sursa foto: gsmarena.com

Piața smartphone-urilor din America de Nord este diferită de orice altă regiune din toate punctele de vedere. Parcă pentru a confirma acest lucru, cel mai recent studiu de piață de la Canalys ne-a reamintit de diferența puternică între performanța vânzărilor și reprezentarea mărcii. Apple și Samsung sunt pe primul loc în America de Nord, dar sunt unele lucruri de explicat aici.

Firma de analiză de piață Canalys, a dezvăluit că livrările totale de smartphone-uri în Q2 2022 au scăzut cu 6% în America de Nord, dar Apple și Samsung au reușit să crească livrările și cota de piață. Potrivit Canalys, via GSMArena, fiecare al doilea smartphone, livrat în Nord America în Q2, este un iPhone. Nu trebuie să uităm că SUA este terenul propriu al Apple.

Apple și Samsung au livrat mai multe telefoane în America de Nord

Piața nord-americană a revenit la creștere în 2021, după un 2020 provocator. Dar, în acest an sunt mai mulți factori care influențează această piață. Inflația ridicată, scăderea încrederii consumatorilor și încetinirea generală a economiei reduc cererea de telefoane. Majoritatea furnizorilor de top au reușit să-și egaleze livrările din Q2 2021, printre aceștia Apple și Samsung.

Apple se bucură datorită performanței lui iPhone 13, în timp ce Samsung a avut succes cu Galaxy S22 și Galaxy S22 Ultra. Interesul pentru telefoanele mid-range, gen Galaxy A33 și Galaxy A53, a fost mai slabă decât se aștepta în America de Nord.

America de Nord este formată din Canada, Statele Unite (inclusiv Alaska), Mexic, istmul Tehuantepec, Groenlanda și insulele adiacente. America de Nord avea în 2021 o populație de aproximativ 592.296.000 de locuitori.

Analiștii spun că oamenii care cumpără de obicei un smartphone în intervalul de preț de 250 – 600 de dolari tind să opteze pentru un dispozitiv mai ieftin, mărind diferența dintre telefoanele entry-level și flagship-uri. Cererea în gama medie rămâne solidă, deoarece Galaxy A13, A33, A53, dar și Moto G Power oferă opțiuni atractive. Canalys a dezvăluit, de asemenea, că toate cele trei variante de iPhone 13 au fost printre primele 5 cele mai vândute în trimestrul doi 2022, alături de Apple iPhone SE (2022) și iPhone 12. În orce caz, cei mai importanți jucători pe această piață rămân Apple și Samsung.

Previziunile pentru a doua jumătate a anului sunt că cererea va continua să scadă. Probabil companiile vor investi mult în marketing pentru a-și vinde stocul actual în loc să lanseze alte produse noi.