ARCore adaugă suport pentru Galaxy Note 10 și Galaxy A7 (2018)

747
Sursa Foto: via AndroidPolice.com

Google adaugă întotdeauna mai greu suport ARCore pentru noi dispozitive. De data aceasta, noile dispozitive includ și Samsung Galaxy Note 10 și Note 10+. Dar în afară de acest lucru Google a mai adus o schimbare! Numele mai atrăgător al ARCore Play Store a fost schimbat, acum avem numele mai greoi „Serviciul Google Play pentru AR”.

Schimbarea a fost deja vizibilă de ceva vreme, dar compania a introdus noul nume al aplicației doar săptămâna trecută. Tot atunci a fost anunțate noile dispozitive ce vor avea suport pentru „Serviciul Google Play pentru AR”. Deci Galaxy Note 10 și Note 10+ au suport pentru „Serviciul Google Play pentru AR”, potrivit AndroidPolice. Cu toate acestea, brandul ARCore continuă să fie numele oficial al platformei AR a companiei Google pe Android Developers.

Serviciul Google Play pentru AR pe mai multe smartphone-uri Samsung

În iunie Google a anunțat că Galaxy Tab S5e, Galaxy A30, A40, Galaxy A50, A70 și Galaxy A80 au primit această caracteristică. „Google Play pentru AR” este platforma Google pentru experiențe AR pe dispozitive mobile. Aplicațiile Google Play pentru AR (ARCore) pot suprapune conținutul virtual peste lumea reală atunci când sunt vizualizate prin intermediul camerei telefonului. Utilizatorii pot muta acel conținut virtual pur și simplu mergând în jur cu dispozitivul sau folosind senzorii pentru a detecta mișcarea. Acest lucru este realizat prin utilizarea unei tehnologii de urmărire a mișcării pentru a determina atât poziția, cât și orientarea telefonului în timp ce se deplasează prin spațiu.

Serviciul Google Play pentru AR – ex ARCore – este o caracteristică bazată pe software, astfel suportul poate fi lansat și pentru dispozitive mai vechi. Pentru a certifica fiecare dispozitiv, Google testează calitatea camerei, senzorii de mișcare și arhitectura de design pentru a se asigura că funcționează conform așteptărilor.

Google sau Google Web Search este un motor de căutare pe Internet și a fost lansat în 1997. Este deținut de Alphabet Inc. Google este disponibil în 147 de limbi și are 4,5 miliarde de utilizatori activi lunar. Google afirmă că fiecare interogare pe Internet necesită un consum de energie de aproximativ 0,0003 kWh.

Google Play pentru AR (ARCore) acceptă redarea de 60fps

Din punct de vedere tehnic, Google Play pentru AR (ARCore) acceptă acum redarea 60fps pe dispozitive precum seria Pixel 2 și 3, permițând previzualizări mai ușoare și videoclipuri AR îmbunătățite.

În changelog-ul oficial se scrie:

  • Suport pentru redarea 60fps pe dispozitive capabile.
  • Acest serviciu a fost redenumit „Serviciul Google Play pentru AR” și va fi instalat automat pe dispozitivele eligibile. Anterior acest serviciu a fost numit „ARCore”.

Lista de dispozitive care au mai primit recent suport pentru serviciul AR, sortate după producător:

  • LG G8S, Style 2, Stylo 5
  • Realme X
  • Samsung A7 (2018), Galaxy Note10, Galaxy Note10 +
  • Xiaomi Mi A3

Dacă dețineți oricare dintre acestea, Serviciile Google Play pentru AR se vor instala automat pe telefon. Mai multe dispozitive Samsung suportă Serviciul Google Play pentru AR (ARCore). Acestea includ telefoanele emblematice Galaxy S și Note din ultimii ani, precum și mai multe telefoane din seria Galaxy A și Galaxy J.