Bara de activități la Android 12L se dezactivează când folosiți un alt lansator

263
Bara de activitati la Android 12L
Sursa foto: 9to5google.com

O caracteristică importantă la Android 12L pentru tablete și dispozitive pliabile este bara de activități. A fost bine primită de utilizatorii de Samsung Galaxy Z Fold 4, Galaxy Fold 3 și mai multe tablete Samsung. Dar mai există și ceva asteriscuri cu această ocazie care trebuie explicate. Dispozitivele Samsung dezactivează bara de activități atunci când se utilizează un lansator terță parte.

Samsung a lansat sistemul de operare Android 12L ca parte a actualizării Samsung One UI 4.1.1. Acest sistem de operare aduce cele mai recente funcții Google pentru ecran mare pe dispozitivele pliabile și tablete. Odată cu această actualizare a apărut și această bară de activități. Prima dată au avut de-a face cu ea posesorii de Galaxy Z Fold 4. Dar, de atunci s-a extins și la Samsung Galaxy Z Fold 3, seria Galaxy Tab S8 și seria Samsung Galaxy Tab S7.

Totuși, există un efect secundar minor al utilizării barei de activități Android 12L pe un dispozitiv Samsung Galaxy. Bara de activități este dezactivată atunci când utilizați un lansator terță parte, potrivit 9to5google. Opțiuni precum Nova Launcher sau Niagara vor dezactiva opțiunea de a activa bara de activități din meniul de setări. Deși acest lucru este puțin frustrant, are sens într-o oarecare măsură.

Bara de activități se dezactivează pe Android 12L folosind un lansator terță parte

Căutând mai adânc în setările de pe Samsung Galaxy Z Fold 4, este relativ ușor să ocoliți comutatorul din bara de activități gri în versiunea Samsung a Android 12L. Accesând Setări -> Afișare -> Bară de navigare și derulând în jos la „Căutați altceva?” secțiunea are o comandă rapidă la setarea barei de activități. Atingerea dezvăluie opțiunea de a activa bara de activități chiar dacă utilizați un lansator terță parte. Deci este destul de ușor să vedeți de ce Samsung a dezactivat această opțiune.

Lansatorul Niagara Launcher este conceput pentru a înlocui sertarul implicit pentru aplicații Android și grila ecranului de pornire cu un aspect mai ușor de accesat cu o singură mână. Lansatorul are un design inteligent și este foarte util pe un ecran mare.

La doar câteva minute de la utilizarea barei de activități de pe Galaxy Z Fold 4 cu Niagara Launcher – unul dintre puținele lansatoare care au sens cu cele două afișaje ale lui Fold 4 – veți observa că bara de activități apare în continuare în meniul multitasking dar se întrerupe adesea. Nu afișează deloc aplicații. În utilizare bara de activități tinde să se defecteze tot mai des, necesitând activarea și dezactivarea funcției pentru a o remedia.

Pe telefoanele Pixel, Android 12L și Android 13 nu dezactivează bara de activități atunci când folosește un lansator terță parte. Deci, aceasta pare a fi o problemă cu Android 12L în sine și dispozitivele Samsung cu One UI. Probabil Google și Samsung vor lansa o actualizare pentru a remedia această problemă minoră, dar care există. Până când Google va rezolva problema trebuie rămâneți cu lansatorul Samsung dacă doriți să utilizați bara de activități pe dispozitivul dvs. Galaxy.