Iată ce are la interior Samsung Galaxy Z Fold 4! Este diferit de Fold 3

420
Samsung Galaxy Z Fold 4
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Despre JerryRigEverything am scris de mai multe ori pe site-ul nostru. Putem spune că este un adevărat bau, bau pentru toate telefoanele și tabletele de pe piață. Acum a dezasamblat pe Samsung Galaxy Z Fold 4, distrugând smartphone-ul în acest proces. Dezasamblarea Galaxy Z Fold 4 nu este pentru cei slabi de inimă. Nu numai că Samsung a modificat factorul de formă al dispozitivului în comparație cu Galaxy Z Fold 3, ci și-a simplificat și mecanismul de balamale și protecția pentru afișajul pliabil.

După ce Samsung Glaxy Z Fold 4 a trecut printr-un test de durabilitate săptămâna trecută, acum JerryRigEverything a dezasamblat noul Fold Samsung. În timp ce noul smartphone pliabil Samsung a supraviețuit testului de durabilitate, acum JerryRigEverything a distrus cea mai mare parte a lui Galaxy Z Fold 4 în timp ce încerca să-l demonteze. După cum vedeți din videoclipul de mai jos, este foarte greu de eliminat ecranele Fold-ului fără instrumente specializate.

Samsung Galaxy Z Fold 4 demontat piesă cu piesă

De altfel, afișajul AMOLED flexibil pare a fi mai fragil decât echivalentul său din Samsung Galaxy Z Fold 3. Mai exact, Samsung a scos placa mare de metal care întărea display-ul acestuia din urmă, potrivit Notebookcheck. În locul său este un echivalent din plastic, care ar trebui să protejeze în continuare afișajul pliabil. Compania a făcut acest lucru probabil pentru a economisi câteva grame din greutatea totală a dispozitivului.

În plus, JerryRigEverything a arătat diferența de densitate a pixelilor dintre Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold 4. Deși camera de bază de 4MP rămâne, Fold 4 ascunde mai bine camera selfie de sub ecran decât o face predecesorul său. Din păcate, Samsung continuă să-și lipească bateriile, spre deosebire de mulți alți producători Android. Rezultatul: este extrem de dificil să scoți oricare dintre cele două baterii. În special este foarte greu să o înlocuiești pe cea de sub afișajul exterior al dispozitivului.

Sistemul de operare Android are peste trei miliarde de utilizatori activi lunar în peste 190 de țări. Google Play Store oferă peste 3 milioane de aplicații utilizatorilor. Android 13, lansat în august 2022, este cea mai recentă versiune.

Separat, Jerry subliniază că Samsung și-a revizuit mecanismul de balama față de cel aflat pe Samsung Galaxy Z Fold 3. Pentru context, Samsung a folosit multe trepte pentru a permite lui Galaxy Z Fold 3 să se deschidă și să se închidă. De data aceasta, Samsung a apelat la trei balamale mici cu elemente metalice interblocante.

Prin urmare, Samsung Galaxy Z Fold 4 are mai multe zone în care metalul se freacă direct de metal, deși cu lubrifiere între aceste părți. În general, Galaxy Z Fold 4 rămâne foarte greu de reparat, dar ar trebui să reziste aproape tuturor abuzurilor la care este supus.