Barele de sunet Samsung pot fi controlate vocal cu Alice de la Yandex

466
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics extinde numărul de dispozitive care acceptă funcții de control vocal pe baza asistentului inteligent Alice. Acum, proprietarii liniei de bare de sunet Samsung pot controla aceste dispozitive cu acest asistent inteligent. Alice este un asistent personal inteligent pentru sistemele de operare Android, iOS și Windows dezvoltat de Yandex. A fost prezentată oficial la 10 octombrie 2017.

În total, Alice a primit suport pentru 13 modele de sisteme audio în perioada 2018-2020. Printre acestea se află și bara de sunet Samsung HW-Q950T cu tehnologie Q-Symphony, care a câștigat premiul Best of Innovation la CES 2020. Yandex este cea mai mare companie de tehnologie din Rusia și cel mai mare motor de căutare de pe internet în limba rusă.

Controlul prin Alice este prin intermediul Samsung SmartThings

Cu ajutorul comenzilor vocale utilizatorii vor putea activa și dezactiva barele de sunet Samsung, precum și controla volumul. Această funcționalitate va fi disponibilă pentru sisteme audio fără fir și bare de sunet cu suport pentru Dolby Atmos și Sound+.

Controlul vocal se realizează prin orice gadget cu sprijinul asistentului de la Yandex. De exemplu, printr-un difuzor inteligent, smartphone sau PC cu un browser deschis. Interacțiunea este alimentată de SmartThings, platforma Samsung care conectează dispozitivele de casă inteligente conectate la Wi-Fi.

Yandex este o companie ruso-olandeză cu sediul la Amsterdam și sediul operațional la Moscova. Yandex este pe locul cinci ca motor de căutare din lume după vizualizări de pagină pe desktopuri, după Google, Yahoo, Bing și Baidu.

În plus, unele modele de mașini de spălat și aspiratoare Samsung, care anterior erau compatibile cu Alice, au funcționalități actualizate. Acum pot fi activate și dezactivate folosind comenzi vocale. De asemenea, pentru aspiratoare, puteți seta viteza de funcționare.

Puteți activa funcțiile care apar în secțiunea Dispozitive din aplicația Yandex. Pentru a face acest lucru, selectați sistemul Samsung Smart Home din listă și setați compatiblitate pentru Samsung SmartThings în meniul care se deschide. După aceea, toate funcțiile noi sunt activate automat. Dacă dispozitivele sunt găsite, trebuie să găsiți abilitatea pentru Samsung SmartThings și să faceți clic pe „Reîmprospătați lista dispozitivelor”.

Samsung cooperează cu Yandex în segmentul Smart Home din 2019, conform News Samsung. Gigantul tech a fost primul producător ale cărui dispozitive pot fi controlate cu ajutorul asistentului vocal Alice. Televizoarele inteligente Samsung au fost primele de pe piață care au capacitatea de a interacționa cu asistentul vocal Yandex fără dispozitive suplimentare, cum ar fi, de exemplu, o telecomandă universală cu infraroșu, care este de obicei achiziționată separat.