Baterie mai bună pe Galaxy Z Flip 5, dar capacitatea nu crește față de Flip 4

173
Baterie mai buna pe Galaxy Z Flip 5 dar nu creste capacitatea
Sursa foto: via phonearena.com

Pe baza zvonurilor recente, nivelul de entuziasm generat în rândul fanilor Samsung de viitorul telefon pliabil Galaxy Z Flip 5 este direct corelat cu ecranul exterior. Aceasta este cea mai mare schimbare la Galaxy Z Flip 5 atât în ceea ce privește designul, cât și utilitatea. Dar, Samsung ar putea îmbunătăți durata de viață a bateriei lui Galaxy Z Flip 5 fără să crească capacitatea ei.

Samsung pregătește, desigur, o serie de alte upgrade-uri pentru viitorul pliabil cu clapetă, potrivit PhoneArena. Sigur că unele pot părea oarecum previzibile și neinteresante, în timp ce alte câteva sunt practic imposibil de deslușit cu ochiul liber atunci când aruncăm o privire comparativă asupra specificațiilor. Un astfel de scenariu se pare că este cel legat de bateria lui Galaxy Z Flip 5.

Galaxy Z Flip 5 – viață mai lungă a bateriei

După cum probabil știți Galaxy Z Flip 4 are două baterii diferite. Una cu o capacitate nominală de 2.555 mAh, iar celălaltă adăugând încă 1.040 mAh pentru un total de 3.595 mAh. Între timp, Galaxy Z Flip 5 va crește capacitatea bateriei mai mari la 2.620 mAh, dar și va micșora bateria mai mică la 971 mAh pentru o capacitate combinată de 3.591 mAh. Aproape nesemnificativ la prima vedere. Momentan nu avem astfel de informații despre urmașul lui Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Fold 5.

Această modificare este mică față de capacitatea bateriei lui Galaxy Z Flip 4, deși cele două vor avea aceeași capacitate tipică a bateriei de 3.700 mAh din motive de marketing. Și, deși este în mod clar prea devreme pentru garanții privind performanța în viață reală și durata de viață a bateriei, este relativ sigur să presupunem că Galaxy Z Flip 5 va face un pas înainte față de Z Flip 4 în ultimul departament.

Marketingul reprezintă „știința și arta de a convinge clienții să cumpere”. Philip Kotler este recunoscut pe scară largă ca părintele marketingului modern. Este profesor de marketing internațional la Kellogg School of Management (SUA).

Asta pentru că puternicul cip Snapdragon 8+ Gen 1 al lui Z Flip 4 va fi înlocuit cu un Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Acesta este mult mai rapid și eficient energetic. De exemplu, Galaxy S23 Ultra, care are exact aceeași baterie ca Galaxy S22 Ultra, are o durată de viață a bateriei mult mai mare cu Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Rețineți că Galaxy Z Flip 4 are o rezistență a bateriei mai bună ca Galaxy Z Flip 3. Acest lucru ar face orice upgrade suplimentar la Z Flip 5 în acest domeniu mult mai remarcabil.

Camerele cel mai probabil vor rămâne neschimbate

Da, dar ecranul secundar! Este posibil ca acesta să consume mai mult din sucul bateriei? Dacă speram să vedem un Galaxy Z Flip 5 cu o creștere a dimensiunii bateriei, este clar că acest lucru nu este posibil din cauza măririi afișajului exterior. Cu un ecran extern mare, în jur de 3,4 inch, Samsung a trebuit să rearanjeze componentele interne și să reducă dimensiunea bateriei mai mici. Desigur, compania ar fi putut alege pur și simplu să facă pe Z Flip 5 mai gros și mai greu. Dar acest lucru nu cadra cu moda actuală.

Ecranul principal va rămâne neschimbat, și probabil același lucru este valabil și pentru cele două camere de 12MP de la spate și camera selfie de 10MP. Rămâne de văzut dacă Samsung își va permite să reducă prețul de pornire al acestui telefon. Toată lumea așteaptă acest lucru. Acest lucru pare puțin probabil din mai multe motive diferite.

Știm că Flip 5 și Fold 5 vor fi lansate pe 26 iulie la evenimentului Galaxy Unpacked de la Seul. Cele două pliabile vor ajunge la vânzare puțin mai devreme decât se anticipa inițial.