Baterii tot mai bune pe cele mai recente dispozitive Samsung Galaxy

224
Baterii tot mai bune pe cele mai recente dispozitive Samsung
Sursa foto: sammobile.com

Capacitatea/durata de viață a bateriei va fi întotdeauna un punct important pentru un dispozitiv mobil, fie că este un smartphone, căști wireless sau un ceas inteligent. Cu toate acestea, Samsung nu a făcut o treabă excelentă în mod constant pentru bateriile dispozitivelor sale. Sperăm ca Samsung să acorde în continuare o atenție specială acestor baterii.

De exemplu, Galaxy S22 și Galaxy S22+ au baterii mai mici decât Galaxy S21 și Galaxy S21+. Gama Galaxy Z Flip a avut o baterie mai slabă de când a debutat seria, iar Samsung a redus și capacitatea bateriei între Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Fold 3. Sigur de multe ori scăderea capacității bateriei a fost compensată de eficiența energetică a unui nou procesor.

Dar în altă parte, gigantul tech coreean a făcut o treabă solidă, potrivit SamMobile. Telefoanele inteligente Galaxy S Ultra au avut baterii mari de 5.000 mAh de când Samsung a început să producă aceste modele. De asemenea, dispozitivele Galaxy care nu sunt emblematice au primit în mod constant îmbunătățiri de capacitate a bateriei în ultimii câțiva ani. Amintim aici pe Galaxy A53 cu o baterie cu 500 mAh mai mare decât Samsung Galaxy A52.

Baterii Samsung mai mari și cip-seturi mai eficiente energetic

Și Samsung pare să meargă în această direcție în continuare. Un exemplu: noul smartphone Galaxy Z Flip 5 și ceasul inteligent Galaxy Watch 5 Pro au ambele baterii mai mari. Samsung Galaxy Z Flip 4 primește o creștere de 400 mAh la o baterie de 3.700 mAh. Mai mult, noua baterie primește suport pentru încărcarea de 25W. Între timp, Galaxy Watch 5 Pro vede o creștere cu 60% a capacității bateriei față de Galaxy Watch 4 Classic.

Bateria electrică a fost inventată de fizicianul și chimistul italian Alessandro Volta în anul 1800. Cea mai mare onoare primită de Alessandro Volta a fost numirea unității de măsură a tensiunii electrice după numele său – „volt”.

Desigur, aceste upgrade-uri ale bateriei au fost destul de importante și mulți vor argumenta că Samsung nu ar trebui lăudat pentru ele și că face doar ceea ce era necesar în primul rând. Dar, mai este ceva. Permanent utilizatorii cer baterii mai mari și durată de viață mai lungă a bateriilor. Se pare că Samsung ține cont și de acest lucru.

Abia anul trecut, Samsung a trecut la platforma Google Wear OS pentru ceasurile sale. Se știe că Wear OS este mai consumator de baterie în comparație cu platforma Tizen de la Samsung. Știind acest lucru compania a intervenit pentru a compensa dezavantajul, ceea ce este un lucru bun.

Sperăm că Samsung va continua tendința de acum și va pune baterii mai mari în produsele în viitor. Nu trebuie să uităm că noile dispozitive sunt acum capabile să facă sarcini mai complexe și a avea o baterie puternică pentru a îndeplini acele sarcini este mai important ca niciodată.