Posibil baterii mai mari pe seria Samsung Galaxy S23

234
Posibil o baterie mai mare pe modelul Samsung Galaxy S23
Sursa Foto: SamMobile.com

Utilizatorii de diferite dispozitive apreciază întotdeauna mai multă durată de viață a bateriei. Este un domeniu în care există întotdeauna loc de îmbunătățire, indiferent de dispozitiv, cu atât mai mult la un smartphone. O nouă informație sugerează că Samsung ia în considerare o creștere a capacității bateriei pentru seria Samsung Galaxy S23 de anul viitor.

Rămâne de văzut dacă această creștere va fi aplicată în întreaga seria Galaxy S23 sau doar modelului entry-level Samsung Galaxy S23. Mai multe informații anterioare au sugerat că întreaga linie ar putea primi baterii mai mari. Sigur că nu la așteptăm la creșteri consistente, dar orice miliamper în plus este binevenit. Se așteaptă ca Samsung să dezvăluie seria Galaxy S23 la începutul anului viitor. Probabil că vom vedea mai multe informații despre noua serie în perioada următoare.

Modelul mai mic Samsung Galaxy S23 cu o creștere de 5%

Potrivit SamMobile, care citează surse sud-coreene, modelul entry-level din seria Galaxy S23 va înregistra o creștere de 5% a capacității bateriei în comparație cu bateria de 3.700 mAh a lui Galaxy S22. În acest moment, nu este clar dacă o creștere a capacității va fi făcută și pentru modelele „+” și Ultra.

Spațiul rămâne o constrângere majoră atunci când un producător încearcă să mărească dimensiunea bateriei. Scopul este să potrivească o baterie mai mare, fără a fi nevoie să faceți dispozitivul mai gros. Prin urmare, trebuie să se bazeze pe progresele în tehnologia bateriilor. Samsung SDI, unul dintre furnizorii de baterii pentru dispozitivele Galaxy, folosește acum o tehnologie de stivuire pentru a crește capacitatea bateriilor.

Samsung SDI (SDI – Samsung Digital Interface) este filiala Samsung care dezvoltă baterii pentru vehicule electrice, smartphone-uri, ceasuri inteligente și căști wireless. Compania a fost înființată în 1970 de Samsung și producătorul japonez de electronice NEC.

Bateria pentru Samsung Galaxy S23+ a fost recent certificată de Safety Korea. Din câte se pare capacitatea bateriei lui S23+ este de 4.700 mAh. Deși, evident, durata de viață a bateriei nu este atât de extinsă precum ar fi o unitate de 5.000 mAh, este totuși o ușoară îmbunătățire față de Galaxy S22+ cu bateria sa de 4.500 mAh. Asta însemnă o creștere a capacității cu 4,44% față de predecesorul său.

Între timp se așteaptă și o creștere a capacitățile bateriei pentru Galaxy S23 și Galaxy S23 Ultra. În acest fel ne așteptăm la baterii mai mari cu aproximativ 5% pe seria Samsung Galaxy S23 față de seria Galaxy S22. Deci Galaxy S23 ar avea în jur de 3.885 mAh (Galaxy S22: 3.700 mAh). În același timp Galaxy S23 Ultra ar fi echipat cu o baterie de 5.250 mAh (Samsung Galaxy S22 Ultra: 5.000 mAh).