Prima versiune Android Q beta va fi lansată zilele următoare

1061
Prima apariție beta a viitorului sistem de operare Google, Android Q ar trebui să fie disponibilă în perioada imediat următoare. Google a deschis tracker-ul de erori al noii versiuni a sistemului de operare, ceea ce indică faptul că gigantul american se pregătește să primească primele observații privind eventualele erori. Acest debut al Android Q beta este așteptat oricând după data de 12 martie. În plus, după lansarea sistemului actual de operare Android P pentru alte smartphone-uri, printre care Nexus și Pixel, Google a anunțat că versiunea beta de Android Q va fi compatibilă cu mai multe modele. Lansarea unei noi versiuni de către Google a sistemului de operare Android urmează un plan bine stabilit. În fiecare an, Google lansează prima previzualizare tehnică (previzualizare pentru dezvoltatori) înainte de a lansa programul public beta. După aceasta Google lansează versiunea stabilă a sistemului de operare, care este valabilă pentru toate smartphone-urile compatibile. Cu Android Q, Google pare să vrea să treacă de treapta de previzualizare și să ofere direct prima versiune către dezvoltatori. Această versiune va fi oferită către toți cei care doresc să testeze noul sistem de operare.
Obiectivul Android Q beta este de descoperi eventualele erori
Conferința Google I/O 2019, (I/O – input/output) are loc de obicei în luna mai. Anul acesta va avea loc între 7 și 9 mai. Google I/O, cu sloganul „Innovation in the Open” va avea loc la Mountain View, California. Cu câteva săptămâni înainte de anunțul oficial al Android Q, Google va pune la dispoziție prima versiune beta a sistemului de operare. Obiectivul este de a colecta maximum de notificări și rapoarte de erori de la dezvoltatori. Compania Google a început deja să se pregătească pentru aceasta, deoarece XDA-Developers și Android Police tocmai au găsit pagina dedicată bug-tracker-ului Android Q, conform PhonAndroid. Până acum, Google nu a făcut niciun anunț oficial privind Android Q. A anunțat doar că acest program beta se deschide pentru mai multe smartphone-uri. De obicei, primul program beta al unui viitor sistem de operare Android este doar pentru smartphone-urile Google. Dar din moment ce Android Pie beta a fost deschis altor modele selectate, ne așteptăm la același lucru și de la Android Q.

Project Treble este înclus în sistemul de operare Android și conceput pentru a face mai ușor, mai rapid și mai puțin costisitor pentru producători să actualizeze dispozitivele cu o nouă versiune de Android. Project Treble este pentru toate dispozitivele care se lansează cu Android 8.0 și mai nou.

Cu Project Treble, a fost posibil să se instaleze sistemul Android pe smartphone-uri, cum ar fi Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Sony Xperia XZ2, sau Xiaomi Mi Mix 2S. Credem că prin intermediul Project Treble, Samsung a reușit ca anul acesta să lanseze mai repede actualizările cu Android 9 Pie.
Posibil apariția în programul Android Q beta a lui Samsung, Motorola sau Huawei
Nu știm ce nume de preparat dulce înseamnă acest Q. Nu știm nici ce noutăți va aduce noul Android Q, sunt doar speculații. Se pare că următoarea versiune majoră a sistemului de operare Google Android se va ocupa și de recunoașterea facială. Android 10 Q – o mică aniversare Google, va încerca să facă recunoașterea facială mult mai sigură. Posibil și măsuri de securitate mai eficiente. Sau cu această aniversare Google ne va aduce alte noutăți surprinzătoare! În acest an, programul beta Android Q va fi instalat pe mai multe smartphone-uri de la alți producători. Momentan numele acestora nu au fost încă anunțat. Mai mulți producători majori cum ar fi Samsung, Huawei, LG sau Motorola au lipsit anul trecut din acest program.