Biletul la metrou în Franța plătit cu smartphone-uri Samsung

848
Biletul la metrou în Franța va putea fi plătit în curând direct cu un smartphone Samsung. Cele mai multe smartphone-uri Samsung lucrează pe baza tehnologiei Near Field Communication (NFC). Astfel se va putea plăti foarte ușor biletul prin simpla apropiere a smartphone-ului Samsung de terminalul de plată, indiferent de operatorul de telefonie. În primul rând această facilitate se va introduce pe ruta Paris – Ile de France. În medie, aproape 48 de persoane iau metroul în fiecare secundă la Paris și Ile de France. Pe acest traseu se înregistrează zilnic peste 41 de milioane de călători. Apoi va fi introdus acest sistem și la Lille și Strasbourg, conform PhonAndroid. Și acesta este doar începutul, așteptăm o extindere la nivel european. Acest serviciu va fi disponibil din primul trimestru al anului 2019. Samsung și Wizway Solutions au anunțat un parteneriat prin care utilizatorii pot folosi smartphone-uri Galaxy pentru a plăti biletele de metrou. Va fi suficient să aveți un smartphone Samsung care dispune de NFC pentru a valida trecerea. Telefoane inteligente Samsung vor funcționa ca un bilet de transport dematerializat. Nu mai aveți nevoie carduri de plastic, coduri de bare sau bilete de hârtie. Tot ce trebuie să faceți este să stocați toate informațiile în telefon. Sunt și smartwach-uri Samsung cu NFC, este posibil ca în curând să fie folosite și acestea la plata biletului.
Mai multe modele de Galaxy au la bord NFC
Tehnologia NFC este astăzi utilizată pe scară largă în special prin utilizarea cartelelor fără contact pentru transport, plată sau acces. Ușurința în utilizare permite utilizatorului accesul rapid și ușor la serviciile sale, oferind în același timp fiabilitate și securitate operatorilor acelor servicii. Samsung Pay inclus în aceste smartphone-uri utilizează atât MTS (Magnetic Secure Transmission) cât și NFC. Totul este foarte sigur prin protecția Samsung Knox.

Near Field Communication, este o tehnologie bazată pe identificarea prin frecvență radio. Aceasta permite smartphone-urilor și altor dispozitive să comunice între ele prin atingere sau apropiere. Tehnologia NFC a fost dezvoltată începând cu 2004 de Sony, Philips și Nokia. Primul telefon mobil Android cu NFC a fost Samsung Nexus S, lansat în 2010.

Nu toate modelele Galaxy pot face acest lucru. Acesta trebuie să fie unul de ultimă generație sau unul din gama medie care dispune de această tehnologie NFC. Aveți aici lista de smartphone-uri Samsung care sunt compatibile, momentan, pentru plată.
  • Galaxy A5 (2017)
  • Galaxy A8
  • Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge
  • Galaxy S8 și Galaxy S8+
  • Galaxy S9 și Galaxy S9+
  • Galaxy Note 8 și Galaxy Note 9
Într-un sondaj de piață efectuat în 2018, Galaxy S7 Edge a fost ales cel mai popular smartphone din Franța. Și acest lucru la peste doi ani de la lansarea sa. Unul dintre marile avantaje ale acestui parteneriat este că va permite mai multor utilizatori să beneficieze de această tehnologie. Wizway salută acest parteneriat, de care va beneficia un număr foarte mare de utilizatori. Louis Brosse, CEO Wizway, a spus că aceste servicii vor fi deschise tuturor operatorilor de telefonie mobilă.