Bixby îmbunătățește redarea muzicii pe seriile Galaxy Watch cu Wear OS

142
Bixby imbunateste redarea muzicii pe seriile Galaxy Watch
Sursa foto: via techradar.com

Bixby de la Samsung nu este unul dintre cei mai îndrăgiți asistenți vocali. Astfel dacă aveți un ceas din seriile Galaxy Watch 4 sau Galaxy Watch 5, este posibil să fi ales să utilizați Google Assistant în schimb. Dar o actualizare recentă a asistentului intelligent Bixby pe Wear OS ar putea tentați unii utilizatori să treacă înapoi.

Potrivit site-ului britanic TechRadar, cea mai recentă versiune a Bixby Voice (versiunea 3.0.09.12) adaugă o funcție de recunoaștere a muzicii. Noua actualizare vă permite să-l întrebați pe majordomul Bixby „ce muzică se redă acum?” Repetăm, actualizarea este doar pe ceasurile cu Wear OS, pe Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro.

Bixby primește noi sarcini pe seriile Galaxy Watch cu Wear OS

Faceți acest lucru, iar dacă muzica respectivă este redată pe telefonul conectat, Bixby vă va spune instantaneu ce melodie ascultați. De asemenea, dacă muzica este redată prin difuzoare externe, Bixby va asculta și va încerca să identifice ceea ce aude. Colegii noștri de la 9to5Google au încercat această caracteristică și au constatat că, atunci când Bixby trebuie să asculte și să identifice muzica, a fost mai lent, dar a reușit să recunoască muzica.

Ca atare, este practic ca și cum ați avea Shazam încorporat în Bixby. Probabil că rezultatele vor fi mai bune atunci când utilizați Shazam sau un serviciu similar pe telefon (datorită microfoanelor mai bune). Dar, vor fi momente când va fi convenabil să puteți face acest lucru de la încheietura mâinii tale.

Shazam este un serviciu de identificare muzicală pentru mobile al companiei Shazam Entertainment Limited cu sediul la Londra. A fost fondat în 1999. În 2014 Shazam a fost achiziționat de Apple pentru 40 de milioane de dolari.

Aceasta nu este singura schimbare care a venit la asistentul Samsung Bixby pe Wear OS. Acum există și o rotiță (setări) în partea de jos a ecranului când activați Bixby. Atingerea pe aceasta vă oferă acces ușor la setările de limbă și voce.

Aceasta nu este o revizuire uriașă, dar ar putea fi suficient pentru unii proprietari de Samsung Galaxy Watch să îi ofere lui Bixby o a doua (sau prima) șansă. Rețineți, totuși, că este disponibilă doar pentru modelele Galaxy Watch care rulează Wear OS.

Pentru cei care folosesc deja Bixby, această actualizare ar putea aduce ceva mai multă simpatie pentru seria Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5. Vom vedea dacă va fi suficientă pentru ca utilizatorii acestor modele să nu fie ispitiți de seria Galaxy Watch 6.