Un nou brevet de design pentru ochelari Samsung AR a fost depus la WIPO

484
Brevet de design pentru ochelarii Samsung AR a fost depus la WIPO
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Samsung de ceva timp lucrează la ochelari AR, dar nu a lansat încă un astfel de produs comercial. Gigantul sud-coreean pare să aibă mai multe variante în dezvoltare, deoarece a depus un nou brevet de proiectare la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO). Descrierea brevetului Samsung AR este „afișaj montat pe cap” și a fost depus în 2019, dar a fost publicat abia acum.

Ochelarii Samsung AR au un design asemănător cu Wayfarer, cu două lentile circulare în față și o bandă orizontală deasupra. În acest loc vor fi prezenți aproape sigur senzorii și alte componente necesare funcționării. Cu toate acestea, spre deosebire de designul anterior, noul design pare să aibă rame considerabil mai groase în jurul lentilelor.

Brevet pentru ochelari Samsung AR

Banda mai groasă de deasupra și ramele mai proeminente pot găzdui mai multe componente, probabil un procesor, memoria RAM, transceiver Wi-Fi și, eventual, conectivitate celulară. Din păcate, documentele care însoțesc cererea de brevet nu dezvăluie alte aspecte tehnice al dispozitivului, arată doar designul.

Lentilele ochelarilor Samsung AR au un design circular din interior, pe unde se privește și se pare că există un mic decupaj circular pe puntea nasului. În acest decupaj probabil ar putea fi o cameră cu valențe AR, dar nu se poate spune cu siguranță. Există, de asemenea, un suport pentru nas pentru o potrivire confortabilă, iar ochelarii AR sunt ușor unghiulari la capăt.

Augmented Reality (AR) este un live direct sau indirect dintre lumea reală și cea virtuală. Elementele AR, sunetul, video, grafica sau datele GPS, sunt completate de calculator. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Din păcate, brevetul nu dezvăluie specificațiile hardware ale ochelarilor Samsung AR. Nu este clar când acești ochelari Samsung vor ajunge pe piață. Nu este prima data când Samsung a brevetat ochelari AR. Anul trecut compania a depus mai multe cereri de brevet pentru astfel de ochelari de realitate augmentată (AR).

Separat de această informație, Galaxy A52 5G și Galaxy A72 au fost lansate în martie anul acesta. Ambele telefoane sunt deja disponibile pe anumite piețe, dar nu pe toate cele mai importante de pe glob, conform 91Mobiles. Este posibil ca lansarea ambelor telefoane să sufere întârzieri serioase pe celelalte piețe din cauza lipsei de procesoare la nivel global. Vă amintim că Galaxy A52 5G are procesorul Snapdragon 750G, în timp ce A72 vine cu Snapdragon 720G.