Cerere de brevet de la Samsung pentru un Dock DeX Universal

894

Un brevet recent depus la KIPRIS în Coreea de Sud, pare să indice faptul că Samsung dorește un alt model de stație DeX. Un Dock DeX Universal care să funcționeze cu orice fel de smartphone cu suport USB. Brevetul cu numărul de cerere 1020180097272, a fost depus la sfârșitul lunii trecute. El își așteaptă încă rândul și este în acest moment clasificat ca fiind acceptat, dar „Neexaminat”.

În acest stadiu nu se știe dacă acest brevet va fi respins sau nu. Brevetul în cauză se referă la un doc universal tip „Desk Top Type”. Nu este clar ce înțelege compania Samsung să transmită cu folosirea în titulatură a cuvântului „universal”. Cu toate acestea, cuvântul universal ar putea însemna că acesta este un doc care va permite oricărui dispozitiv cu ieșire USB să funcționeze în mod similar cu sistemul patentat de companie, Samsung DeX.

Un doc aproape identic cu alte modele de stații de încărcare.

Designul general al accesoriului pare să se alinieze altor modele de stații de andocare. Poate tocmai pentru a scoate în evidență faptul că va fi un doc universal. În desenul care însoțește cererea de brevet de invenție vedem un doc cu un conector îndreptat în sus. Are și o parte basculantă care poate ține smartphone-ul culcat sau vertical atunci când nu este conectat niciun dispozitiv. Din imagini pare a fi destul de versatil.

Pare destul de identic cu orice stație de încărcare în stil de stand. Are un spate care sprijină telefonul într-un anumit unghi pentru a preveni căderea. Mai vedem un „conector” poziționat îndreptat direct în sus. Deși detaliile exacte nu sunt furnizate în documentație, forma relativ uniformă ne duce cu gândul la un conector USB de tip C. Odată ce un dispozitiv este conectat la doc, suportul conectorului este apăsat, permițându-i să se rotească astfel încât dispozitivul să poată fi culcat pe suport.

Samsung DeX este o stație compactă de andocare. Împreună cu un mouse și o tastatură, poate fi utilizat foarte ușor pentru o experiență completă de desktop. Este de dimensiuni mici, are două porturi USB pentru mouse și tastatură și un port HDMI pentru a se conecta la un monitor. Se poate folosi cu Galaxy S9 / S9+, Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8 / Note 9.

Așa cum se menționează în mod expres în descrierea designului, acel suport este astfel gândit încât un dispozitiv de orice lungime și grosime să poată fi amplasat pe doc. Conform AndroidHeadline, multe dispozitive Android moderne suportă de fapt ieșirea video prin conectorul micro USB sau USB de tip C. Acest lucru ar putea oferi posibilitatea ca aproape orice receptor cu un astfel de conector să dispună de experiența DeX.

Un conector fix ar fi mult mai limitat, deoarece s-ar potrivi numai anumitor dispozitive fără a avea o funcționalitate universală. Desigur, nu există nicio garanție că Samsung va folosi brevetul pentru produce un astfel de accesoriu.