Brevet Samsung pentru un nou tip de ecran mai economic

218
Brevet Samsung pentru un nou tip de ecran mai economic
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung dorește să folosească rate de reîmprospătare diferite pentru diferite părți ale ecranului unui telefon în viitor. De exemplu, un telefon poate afișa un anumit conținut la 120Hz, în timp ce alte informații sunt reîmprospătate în același timp, de exemplu, la 30Hz. Marele avantaj: o durată de viață mai mare a bateriei cu o încărcare. Pentru acest lucru Samsung a depus două cereri de brevete în Coreea de Sud.

În 2020, Samsung a lansat seria Galaxy S20. Aceste dispozitive au fost primele care au avut un ecran AMOLED cu o rată de reîmprospătare constantă de 120Hz. Telefoanele precum Galaxy S21 Ultra și Galaxy S22 Ultra au primit apoi un afișaj cu o frecvență variabilă. Acesta poate fi adaptat tipului de conținut care urmează să fie afișat. Acum, două cereri de brevete depuse de Samsung în Coreea de Sud sugerează următorul pas pentru aceste tipuri de afișaje pentru smartphone-uri.

Samsung vrea un nou tip de ecran AMOLED mult mai economic energetic

Un set de brevete cu numele grăitoare „Metodă de afișare de condus cu o rată de reîmprospătare multiplă și un dispozitiv electronic care funcționează la fel” și „Dispozitiv electronic care conduce o pluralitate de zone de afișare ale unui afișaj cu frecvențe diferite de conducere” au fost publicate zilele trecute de KIPRIS în Coreea. Potrivit GalaxyClub, cererile penteu aceste brevete au fost depuse de Samsung la începutul anlui 2021.

KIPRIS – Korea Intellectual Property Rights Information Service. Se ocupă de eliberarea de brevete sau nume de mărci în Coreea. KIPRIS a fost fondat în anul 1996. Este echivalentul din Coreea a USPTO – United States Patent and Trademark Office.

Brevetele descriu o metodă de a reîmprospăta simultan diferite părți ale unui singur ecran la frecvențe diferite. Un telefon cu un astfel de ecran poate, de exemplu, să afișeze o bară de notificare care este reîmprospătată de 30 de ori pe secundă, în timp ce pe ecran un videoclip este reâmprospătat de 60 de ori pe secundă.

Desigur, este posibilă o combinație extinsă de ferestre și frecvențe de ecran. Cu toate acestea, înțelegem din aplicația sud-coreeană că nu orice combinație și aspect arbitrar este posibil din punct de vedere tehnic. Samsung spune că principalul avantaj al unui astfel de ecran este consumul mai mic de energie. În cele din urmă, permite afișarea exactă a conținutului cu o rată de reîmprospătare ridicată de care are nevoie. În același timp, restul afișajului utilizează mai puțină energie la o frecvență mai mică a ecranului.

Va fi acest ecran pe Samsung Galaxy S23 Ultra?

Nu știm dacă acest tip de ecran va fi una dintre noile caracteristici ale viitoarei serii Galaxy S23. Ne gândim, bineînțeles la Samsung Galaxy S23 Ultra. Dar rareori acest lucru funcționează așa în practică. Ca și în cazul oricărei cereri de brevet, aceasta se referă în principal la înregistrarea ideii, mai degrabă decât la descrierea unei funcții concrete pe un telefon viitor.

Momentan nu știm când vom întâlni aceste tipuri de ecrane în telefoanele Samsung, nici dacă se va întâmpla în următorii ani. Este de la sine înțeles să vedem o dezvoltare logică în continuare a ecranelor actuale cu rată de reîmprospătare variabilă. Aceste două noi brevete Samsung sunt un mare pas înainte în acest domeniu. O aplicare finală depinde în cele din urmă de mulți factori, dar să nu uităm că la fel am gândit și când am văzut primele brevete de telefoane pliabile. Deci, este posibil să vedem acest tip de ecran mai repede decât credem.