Acasă Stiri Brevet Samsung pentru o navigare mai ușoară pe afișajele touch-screen

Brevet Samsung pentru o navigare mai ușoară pe afișajele touch-screen

Samsung a depus o cerere pentru un brevet numit „dispozitiv electronic și metodă de control al dispozitivului electronic bazată pe atingere„. Cererea a fost aprobată și publicată de World Intellectual Property Organization (WIPO) în urmă cu câteva zile. Conform site-ului SamMobile, cererea pentru același tip de brevet a fost depusă de Samsung în 2017 și în Coreea de Sud. Brevetul descrie, de fapt, modul în care un telefon distinge diferite niveluri de presiune de pe ecran, pentru a efectua diferite comenzi.

Această cerere ne arată că Samsung ar putea avea mai mulți ași în mânecă în ceea ce privește un telefon cu afișaj sensibil la presiune. Vedem noi tipuri de butoane virtuale și posibilitatea de a scoate mai mult de la un smartphone Galaxy. Brevetul descrie mai multe implementări ale butoanelor virtuale sensibile la presiune. Cu un model de buton virtual sensibil la presiune suntem deja familiarizați. Gigantul high-tech a folosit în dispozitive precum Galaxy S8 și Galaxy S9, un buton virtual, sensibil la presiune.

Samsung descrie modul în care diferite niveluri de presiune declanșează diferite acțiuni. Acesta este modul în care, de exemplu, Galaxy S9 știe dacă atingeți un buton pentru o aplicație sau dacă doriți să reveniți la ecranul inițial. Până acum, nu este nimic nou. Cu toate acestea, brevetul prezintă mai multe modalități de utilizare a aceleiași tehnici.

Brevetul Samsung arată diferite moduri de a folosi ecranul sensibil la presiune

În plus, vedem un exemplu similar butonului de acasă, dar și un fel de buton virtual on / off. Acesta este, de asemenea, pe ecran, și efectuează diferite acțiuni în funcție de cât de tare îl apăsați. Cu diferite niveluri de presiune, puteți, de exemplu, să opriți ecranul, să reporniți telefonul sau să activați un mod de urgență.

SamMobile este un site olandez dedicat furnizării de știri despre telefoanele mobile produse de Samsung. Publică recenzii și comparații între telefoanele mobile și alte dispozitive portabile Samsung. Este unul dintre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre produsele Samsung. Nu este un site afiliat Samsung.

Când aplicați o anumită presiune pe ecran, un indicator de pe ecran indică utilizatorului care acțiune va fi declanșată. Nu este greu să ne imaginăm toate tipurile de folosire a acestui concept. Butoane virtuale de volum sau alte butoane virtuale complet noi care stau pe marginea curbată a ecranului, așteptând să fie apăsate cu o anumită presiune, nu doar atinse.

Destul de curios, Samsung descrie în această cerere de brevet nu numai posibilitățile unui afișaj sensibil la presiune. Chiar și gesturile sunt detectate de afișaj. Datorită afișajului curbat cu două laturi, acest lucru este posibil, deși ultimele modele de telefoane au margini foarte înguste.

Posibil ca brevetul să se regăsească pe Galaxy S10 sau pe un viitor telefon Samsung

La urma urmei, butonul virtual de acasă este deja utilizat. Samsung ar putea să ajungă la concluzia că este singura implementare utilă. Dar într-o lume în care marginile telefoanelor sunt în continuă scădere și raportul ecran/corp în creștere, Samsung încă mai are câteva trucuri în mânecă, așa cum arată această cerere de brevet.

Desigur, nu există nici o modalitate de a ști dacă și când vom vedea aceste idei în viitoarele telefoane Samsung Galaxy. Așa cum am spus, cererea de brevet a fost depus inițial în 2017. Deci, întrebarea este dacă vom întâlni caracteristicile descrise în viitoarele telefoane. Este clar că Samsung are încă mai multe idei pe planșetă, pentru a ușura funcționarea unui telefon fără butoane fizice. Nu suntem siguri că vom întâlni acest brevet în Galaxy S10. Dar nici nu ar trebui să fim surprinși dacă acest lucru se va întâmpla.

Stiri

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...

Samsung Galaxy Tab A8 (2021) – randări și specificații cheie dezvăluite

Tableta Samsung Galaxy Tab A8 (2021) va urma modelului Galaxy Tab A7 și se așteaptă să fie lansată în curând. Acum am...